ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Şubat 2014 Çarşamba 18:40

Topbaş'tan İstanbullular'a büyük müjde

Topbaştan İstanbullulara büyük müjde

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş sosyal medyadan İstanbullular'ı sevindiricek bir haber verdi.


Deniz ulaşımında büyük bir hamle yapmaya hazırlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehir hatları filosuna engelli vatandaşlar için uygun yeni gemiler alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Şehir Hatları, filosuna engelli erişimine uygun, çevreci ve yakıt-zaman tasarrufu sağlayan gemiler ekleyerek deniz ulaşımında büyük bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Kartal'da gün boyu seçim çalışmalarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, esnaf ziyaretleri sırasında yeni gemilerle ilgili açıklama yaptı. Topbaş, "İstanbul deniz ulaşımında önemli bir adım atıyoruz. Şehir Hatları filosuna 10 yeni gemi kazandırıyoruz. Çevreci, engelli ve dezavantajlı grupların erişimine uygun yeni bir model geliyor. Renk tercihlerini otobüslerde olduğu gibi halkımıza soracağız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, deniz ulaşımına yönelik yatırımlarına da hız verdi. Yenilenen iskeleler, inşa edilen modern ve panoramik vapurların ardından iki yaka arasında hizmet verecek iki yönlü hareket kabiliyetine sahip yolcu gemileri inşa ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Şehir Hatları'nın filosuna toplamda 10 yeni yolcu gemisi katılacak.

GEMİLER 700 YOLCU KAPASİTELİ OLACAK

Teknolojik imkanlarla donatılacak yeni gemilerin en önemli özelliği engelli yolcuların erişimini daha da kolaylaştırması. Yüksek manevrası, modern tekne yapısı, hızı, konforu ve iki yönlü hareket kabiliyetine sahip olacak yeni gemiler, mevcut yanaşma manevrasından farklı olarak önden ve arkadan çift yönlü yanaşabilecek.

Yeni gemiler sefer başına yüzde 25 yakıt ve zaman tasarrufu sağlayacak. İstanbul'da deniz ulaşımının toplam ulaşımdaki payını arttırmak, deniz trafiğinde standart belirlemek ve mevcut ulaşım sistemleriyle daha hızlı entegre ve koordine etmek amacıyla filoya katılması planlanan gemiler teknolojinin son yenilikleriyle donatılacak. Yeni gemilerin boyu 42, eni 10 metre olacak, 12 deniz mili hız yapabilecek.

İŞTE YENİ GEMİLERİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Yeni gemilerin teknik özellikleri şöyle:

- Double Ended formunda tekne yapıları olacak (Double Ended: İki yönlü hareket kabiliyetine sahip).

-İki taraftan da hidrolik rampa özelliği sayesinde yolcu alma ve yolcu tahliyesi güvenli bir şekilde sağlanacak.

- Teknenin baş ve kıç tarafında bulunacak hidrolik rampaları sayesinde engelli vatandaşların kullanımına imkan verecek, diğer yolcuların ise hızlı ve emniyetli geçişini sağlayacak.

- Teknenin yanaşma ve kalkış manevralarında dönüş yapmayarak yüzde 25 zaman ve yakıt tasarrufu sağlayacak.

- Teknede panoramik manzaralı seyahat imkanı ile yolculuk keyfini üst düzeyde tutulacak.

- Teknenin yanaşma şekli ile mevcut iskelenin daha verimli kullanılması sağlanacak.

- Düşük karbon salınımı ile çevreci bir motor teknolojisine sahip dizaynı ile İstanbul'a yeni bir tekne forumu sağlayacak.

- Gemiler birbirleri üstüne bağlanabilecekler. Gemilerden her biri diğerini yedekleyebilir özellikte olacak. Gemi üst yapısı buna uygun olacak.

- Otomatik Yolcu Geçiş Kapıları kapalı pozisyonda iken hidrolik/elektronik ve manuel kilitleme sistemleri bulunacak.

 

Haber7

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER