ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Şubat 2014 Çarşamba 15:40

Topbaş'tan Boğaz'a teleferik müjdesi

Topbaştan Boğaza teleferik müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, İstanbul Boğazı'na teleferik hattı yapılacağını müjdeledi.


Kağıthane Harmantepe Mahallesi’ndeki AK Parti Seçim İrtibat Merkezi'nin açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, diğer siyasiler gibi birtakım vaatler peşinde olmadıklarını, yaptıkları işlerin ortada olduğunu söyledi. 

Topbaş, artık dünyada şehirlerin yarıştığı bir dönemin başladığını ifade ederek, "İstanbul'u, dünya yarışında ön planda olan, başkalarını örnek alan değil örnek alınan bir şehir yapma noktasında hummalı bir çalışmamız var" dedi.

İstanbul Boğazı'na teleferik yapılacağını müjdeleyen Topbaş, Kağıthane'de yapılmakta olan Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun daha sonra Mecidiyeköy, Beşiktaş ve Kabataş'a kadar uzayacağını ve böylece İstanbul'un denizi ile buluşma imkanının sağlanacağını aktardı.

Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mecidiyeköy'e geldiğiniz zaman, oradan inşasına başlayacağımız, ihale aşamasına getirdiğimiz teleferikle 15 dakikada Altunizade'ye geçebileceksiniz. Hayal denen şeyler gerçek oluyor. Bugüne kadar kimsenin ortaya koyamadığı vizyonu ortaya koymaktan ekibimle birlikte duyduğumuz memnuniyeti ifade etmeye çalışıyorum."

Twitter hesabından İstanbul Boğazı teleferik hattının görsellerini de paylaşan Topbaş, kabinlerin 32 kişilik olacağını duyurdu. Hattın yalnızca turizm açısından değil, ulaşım açısından da önemli olduğunu kaydeden Topbaş, saatte 6 bin yolcu taşınacağını bildirdi.

Topbaş ile Kağıthane Belediye Başkanı ve AK Parti ilçe belediye başkan adayı Fazlı Kılıç, daha sonra seçim irtibat merkezinin açılışını yaptı. 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER