ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Haziran 2013 Cumartesi 17:43

Topbaş: "Kesinlikle AVM olmayacak!"

Topbaş: "Kesinlikle AVM olmayacak!"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Gezi Parkıyla ilgili konuştu.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim Gezi Parkı’na AVM yapılmayacağını söyledi. Topbaş, “Taksim'de bir AVM kesinlikle düşünülmüyor. Kentte yaşayan bir müze düşünülüyor.” dedi.

İBB Başkanı Topbaş, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı. Topbaş, "Türkiye ekonomisi, İstanbul ve Dünya'ya yansıma bu olmamalıydı. Başbakanımız da ifade etti, AVM olarak düşünülmüyor. AVM olacak bir metrekareye sahip de değil mevcut yapı. Şu anda gezi parkı olarak bildiğimiz alanın tamamı 50 bin metrekare civarında. Topçu kışlası ise 11 bin metrekare alanda. Burada 563 ağaç var. Bu ağaçlardan yanılmıyorsam 72’si taşınabilecek nitelikte. Taksim'de bir AVM kesinlikle düşünülmüyor. Kentte yaşayan bir müze düşünülüyor." şeklinde konuştu.

Mimarlar odası yetkililerinin kendilerine bir teklifte bulunduğunu söyleyen Topbaş, "Hilton'un arkasındaki yeşil alandan itibaren, Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'ndan Dolmabahçe'ye giden birleşik bir park, mimarı açından böyle bir aksı ele almak daha doğru olacağın söyleyen ifadelerde bulundular. Biz de bunu değerlendirdik.” diye konuştu.

Topbaş, Taksim Platformunun da görüşmelerini değerlendiren Topbaş, "Taksim Platformu'nun arasında meslektaşlarım olduğum için rahatça konuştuk. 'Biz buraya proje bütünlüğü içinde çalışmalarda topçu kışlası da gelse değerlendiririz' diyorlar. Tek bir yapı olarak gelirse karşı olduklarını söylüyorlar. Sayın Başbakanımız da söyledi bu bizim seçim vaadimizdir. Bunu yerine getireceğiz. Ama bunu yerine getirirken çevreyi rahatsız etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

“Ne hikmetse demokratik bir ortam arzu ederlerin referandum istemediklerini söylemelerini anlamak mümkün değil” diyen Topbaş, “Referandum istemeyip kendi dediklerinin olmasını isteyenler var. Halkın oyuna sunulacak bir şeyde mimar olarak çok iyi biliyoruz ki mimaride her yapı tartışılır. Farklı görüşler ortaya çıkar. Orada birilerinin hangi konumda olursa olsun 'benim dediğim doğrudur' deme hakkı yok." şeklinde konuştu.

'KALABALIK ORTAMLARA PROVOKATÖRLER GİREBİLİR'

Başbakan Erdoğan'ın Havalimanı'nda karşılanmasındaki ‘Yol ver gidelim, Taksim'i ezelim’ sloganını değerlendiren Topbaş, "Maalesef bunları zaman zaman yaşadık, gördük. 68 kuşağında da çok gördük. Bu tip topluluklar arasına provokatörler katılır. Orada insanları galeyana getirebilir. Taksim'de anlatılan gelen bilgilerde birkaç kişinin değişik noktalarda 'hadi yürüyün şimdi Beşiktaş'a gidiyoruz' diye dolaştığını görüyorlar. Bunlar tespit edildi. Kalabalık ortamlarda aralara provokatörler girip davranışı kontrol edememe halinde değişik sloganlar atılabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Gösterilerde otobüslerin yıkılmasına da değinen Topbaş, “Hoş şeyler değil, İstanbul’a hizmet veriyoruz. Otobüse binen, arabası olmayan bir çok insan bu araçları kullanıyor. Bu otobüsler yakılıp yıkılırsa bunun maliyeti yine halkın bütçesi olan belediye bütçesinden ödenecek. Yine halk ödüyor bunu, vatandaş ödüyor." şeklinde konuştu.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER