ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Haziran 2013 Pazartesi 12:05

TOMA göstericiyi ezdi haberi yalan çıktı

TOMA göstericiyi ezdi haberi yalan çıktı

İşte Sosyal medyada 'TOMA'nın ezdiği gösterici olarak paylaşılan' o provokatör.


Polisin gezi parkını boşaltmasının ardından sosyal medyada çok sayıda yalan haber yayınlandı. 2012 yılında kazada yaralanan çocuk, sanki Gezi Parkı olaylarında yaralanmış gibi gösterildi.

Yanık tedavi broşüründeki bir fotoğrafı "TOMA'dan kimyasal sıkıyor" diyerek yaydılar.

"TOMA EZDİ" DEDİLER

Benzer bir provokasyon da Taksim'de yaşandı. TOMA'nın altına girerek göstericileri galeyana getirmek isteyen bir eylemciyi polis güçlükle çıkardı. Yabancı basın organlarında ve sosyal medyada "TOMA'nın ezdiği gösterici" olarak paylaşılan olayın aslı ise bambaşkaydı.

Olaya ilişkin TRT Haber'in elde ettiği görüntülerde göstericinin TOMA'nın karşısına geçtiği görülüyor. Bir süre sonra hareket eden göstericiyi gören sürücü TOMA'yı durdurdu. Eylemci işte tam o anda kendini aracın altına attı.

TOMA'nın altından uzun süre direnen gösterici polisin müdahalesiyle çıkarıldı. Halbuki bu görüntü yabancı medya ve sosyal medyada "TOMA göstericiyi ezdi" diye yayıldı.

VALİ UYARDI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da "Yabancı basında TOMA'nın ezdiği kadın diye paylaşılan fotoğrafın gerçek video görüntüleri! Kışkırtmalar devam ediyor" diye bir tweet attı.

"TOMA ezdi, polis tekmeledi" başlığıyla gazetelerde yer alan görüntüler bir başka açıdan kameralara böyle yansıdı...

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER