ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 21:10

Tolon'da bulundu denilen CD'lerde gizli belgeler çıktı


Ergenekon ve Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin davalarda tutuklu yargılanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon’dan ele geçirildiği belirtilen ELBA marka iki CD’deki dökümanların, Genelkurmay Başkanlığı’nın gizli belgeleri olduğu öne sürüldü.

Avukatı İlkay Sezer tarafından, Zirve Yayınevi Davası’nın görüldüğü Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verilen talep dilekçesinde, müvekkili Hurşit Tolon’da bulunduğu öne sürülen ELBA 3 isimli CD’nin imajının, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nden istenmesini talep edildi. Sezer, dilekçesinde, “Müvekkilimiz Ahmet Hurşit Tolon'da bulunduğu ileri sürülen ELBA marka iki adet CD, müvekkilimizin oğlunun şahsi konutunda, yokluğunda, kapısının kilidi çilingir marifetiyle açtırılarak yapılan hukuka aykırı arama neticesinde elde edildiği ileri sürülen, düzmece CD'lerdir. Nitekim, ELBA marka CD'lerin arama tutanaklarında yer almaması da bunun en açık göstergesidir. Mahkemenizce kabul edilen iddianamede, müvekkilimizde bulunduğu ileri sürülen Psikolojik Harekat Seminerleri \ Psikolojik Harekat Sunular \ Fener Rum Patrikhanesi.ppt isimli dijital veri ile PH 02-2-09.ppt ve PH 02-2-09.doc isimli dijital verilerle ilgili iddiada bulunulması nedeniyle, CMK mülga 250'nci madde ile Yetkili ve Görevli İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne müzekkere yazılarak 2009/191 E. dosyasında bulunan üzerinde 3 rakamı bulunan ELBA marka 'ELBA 3' isimli CD'nin imajının istenmesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

ELBA isimli CD’deki belgelerin, Genelkurmay Başkanlığ’na ait olduğunu öne süren Sezer, şunları kaydetti: “Müvekkilimizin, halen sanık olarak yargılandığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın tüm aşamalarında vermiş olduğu samimi ifadelerinde de iddiaya konu CD'leri ve içerisinde yer alan bilgilerin, kesinlikle kendisine ait olmadığını defalarca beyan ederek, iftira niteliğindeki iddiaları şiddetle reddetmiştir. Kaldı ki müvekkilimize ait olmayan iki adet CD'den ELBA marka üzerinde 3 yazılı olan CD içerisinde 'Psikolojik Harekat Seminerleri' isimli klasörde bulunduğu ileri sürülen 'PH 02-2-09. doc' (Misyonerlik Faaliyetleri) konulu sununun ve bu sunuya ait yazı metninin Genelkurmay Başkanlığı'na ait resmi bilgiler olduğu da sabittir. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yazılan müzekkereye Genelkurmay Başkanlığı'nca verilen 02 Nisan 2009 tarihli yanıtta; 'Gizliliği kalkmamıştır. Belge; misyonerlik faaliyetleri başlığında, gizli gizlilik derecesinde hazırlanmış 7 sayfa yazıdır' şeklinde cevap verilmek suretiyle, müsnet suçun delili gibi gösterilen powerpoint sunu ve word formatındaki konuşma metninin Genelkurmay Başkanlığı tarafından hazırlanmış metinler olduğu kabul edilmiştir. 'PH 02-2-09. ppt' isimli 'Misyonerlik Faaliyetleri' başlıklı sunu ile benzer içerikle hazırlanmış olan aynı klasörde bulunan 'misyonerlik' ve 'MİSYONERLİK' isimli sunuların dijital künyelerine de bakıldığında, adı geçen iki sununun da Genelkurmay Başkanlığı'nca hazırlanmış olduğu açıkça görülmektedir. Görüldüğü üzere, Genelkurmay Başkanlığı'nın bu cevabi yazılarından da açıkça anlaşıldığı üzere; içerisinde 'Kayra Dağıtım Pazarlama Ltd. Şti.' geçen 'Misyonerlik' isimli sunu, Genelkurmay Başkanlığı'nca hazırlanmış ve Genelkurmay Başkanlığı'na ait resmi veriler olup, müvekkilimiz Ahmet Hurşit Tolon'un ne bu belgelerin hazırlanmasında, ne de sunulmasında üstlenmiş olduğu herhangi bir görev, yetki ve sorumluluğu asla söz konusu değildir."
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER