ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Eylül 2013 Pazartesi 12:10

Today's Zaman'a Twitter'da tepki yağdı!

Todays Zamana Twitterda tepki yağdı!

Dün akşamki olaylı derbi maçının ardının Hürriyet, Milliyet gibi Today's Zaman'ın da " polis gaz sıktı" diye tweet geçmesi tepkilere neden oldu.



Beşiktaş-Galatasaray maçının son dakikasında Melo’nun kırmızı kart görmesinin ardından yüzlerce taraftar saha içine akın etti. Bir kısmı ise Galatasaray soyunma odasına girmek istedi.

Olayların yaşandığı sırada polisin gaz kullanmadığı öğrenildi. Fakat Hürriyet, Milliyet ve Zaman'ın İngilizce sitesinde polisin gaz kullandığına yönelik ifadeler yer aldı. Bu durum sosyal medyada tepkiye neden oldu. Today's Zaman bir süre sonra o tweet'ini sildi.

TRT TÜRK'TEN Mİ ALINTI?

Tepkilerin büyümesi üzerine TRT Türk'ün haber sitesinde polisin gaz sıktığı yönünde bir haber yer aldığı ve buna istinaden bu tweetlin atıldığı iddia edildi.  

ÇAPKIN AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, dün akşam Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynana derbi maçta çıkan olaylarda gaz kullanılmadığını söyledi.

"ASLA GAZ SIKILMADI"

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Asya Pasifik Perakende Kongresi açılışına katılmak üzere Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'ne geldi. Hüseyin Çapkın olaylı derbi maçta biber gazı kulanıldığı iddialarına ilişkin olarak, "Asla gaz sıkılmadı. Neden gaz sıkıldı deniyor anlamıyorum, bilmiyorum da. Polis oldukça soğuk kanlı hareket etti.

"ALTINDA BİR ŞEY ARANMASIN"

Sportif bir sebep sonuç ilişkisi. Onun dışında herhangi bir şey aramanın anlamı yok. Olmamalıydı, üzücü bir şey. Altında başka bir şey aramaya gerek yok" dedi.

"OPERASYONLAR DEVAM EDECEK"

Çapkın, maça hiç kimsenin biletsiz girmediğini, turnikelerde yaşanan arızalarda bile biletlerin elle yırtılarak seyircilerin içeri alındığın ifade etti. Çapkın, olaylar nedeniyle 67 kişinin gözaltına alındığını, operasyonların devam edeceğini söyledi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER