ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Eylül 2013 Cumartesi 12:57

THY'nin Erdoğan ile rekor uçuşu

THYnin Erdoğan ile rekor uçuşu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya7'an Arjantin'a uçuşu bir rekorla bitti.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya'dan 2020 Olimpiyat Oyunları'nı düzenleyecek şehrin belirleneceği Buenos Aires'e 16 saat kesintisiz uçuşu, Türk Havayollarının (THY) bugüne kadar ara iniş yapmaksızın gerçekleştirdiği en uzun uçuş olarak tarihe geçti.

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın düzenleneceği şehir, Uluslararası Olimpiyat Komitesince (IOC) bugün Arjantin'in Buenos Aires kentinde açıklanacak.

İstanbul, Tokyo ve Madrid'in adaylığının değerlendirildiği Komite Toplantısı'na Türkiye, İspanya ve Japonya'dan yoğun katılım oldu. Türk heyetine Başbakan Erdoğan Buenos Aires'e giderek destek verdi.

Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'ne katılan Erdoğan, toplantının ardından Pulkovo Havalimanı'ndan Buenos Aires'teki Ministro Pisarini Havalimanı'na kesintisiz uçarak geldi.

THY REKORU

Erdoğan ve beraberindekilerin THY'nin Boeing 777-300 ER uçağıyla yaptığı seyahat tam 16 saat sürdü. Bu uçuş, THY'nin bugüne kadar, ara iniş yapmaksızın gerçekleştirdiği en uzun uçuş olarak tarihe geçti.

Tarihi uçuşu Serdar Girgin, Ömür Uçan, Göker Dandin, Yalım Sezener'den oluşan kaptanların da dahil olduğu 23 kişilik mürettebat gerçekleştirdi.

THY'nin, ara iniş yapılmaksızın gerçekleştirdiği en uzun uçuşun ortalama 13,5 saat süren İstanbul-Los Angeles seferi olduğu öğrenildi.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER