ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Aralık 2013 Pazartesi 11:29

THY bu gazeteleri dağıtmayacak

THY bu gazeteleri dağıtmayacak

Uçak içinde sadece Business Class yolcularına gazete dağıtımı yapan Türk Hava Yolları bu gazetelerden bazılarını artık dağıtmayacak.


THY Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden alınan bilgiye göre, mevcut uygulamada pasaport kontrolünden sonra yolcular uçuş kartlarını göstererek istedikleri gazeteyi alabiliyorlar, Business Class yolcularına ise istedikleri gazete uçak içinde dağıtılıyordu.

Bundan böyle yolcular yine pasaport kontrolünden sonra uçuş kartlarını göstererek gazetelerini alabilecekler ancak uçak içinde Business Class’da sadece Bugün, Today’s Zaman ve Zaman gazetelerinin dağıtımı yapılmayacak.

Alınan bilgiye göre THY’nin CIP ve Lounge salonlarında da adı geçen gazetelerden önemli miktarda azaltma yapıldığı öğrenildi.

Öte Yandan Cihan Haber Ajansı'na göre THY'de söz konusu bu üç gazetenin yanı sıra Orta Doğu gazetesinin dağıtımı da durduruldu.

THY'DEN ZAMAN'A AMBARGO

Cihan Haber Ajansı benzer bir haberi 'THY'den Zaman'a ambargo' başlığıyla yayınladı.

İşte Cihan'ın o haberi:

Türk Hava Yolları (THY) yönetimi, Zaman gazetesi ile Today’s Zaman’a ambargo uygulamaya başladı.

Alınan karar doğrultusunda, İngilizce yayın yapan Today’s Zaman’ın uçaklarda ve havalimanlarında dağıtılmasına son verilirken, Zaman gazetesinin dağıtımı üçte iki oranında azaltıldı.

Daha önce hükümetin icraatları ile ilgili eleştirilere yer verdiği gerekçesiyle Today’s Zaman’ın dağıtılmasına kısıtlama getiren THY yönetimi, üç bakanın oğlunun da gözaltına alındığı ‘yolsuzluk ve rüşvet operasyonu’ ile ilgili yayımlanan haberlerin ardından Today’s Zaman’ın dağıtımını durdurdu. Ayrıca Zaman gazetesi sayısı da, aynı karar çerçevesinde yüzde 66 oranında azaltıldı.

Yeni uygulama ile THY uçaklarının yanı sıra havalimanlarında yer alan yolcu salonları ve özel dağıtım noktalarında geçen cumadan itibaren Today’s Zaman gazetesi dağıtılmazken, sayısı üçte iki oranında azaltılan Zaman gazetesi ise yolculara verilmeye devam edecek. THY yönetiminin, hükümetin politikalarını eleştiren ve aralarında Bugün ile Orta Doğu gibi bazı gazetelerin de dağıtımını durdurduğu öğrenildi. Uygulamanın THY yönetiminin aldığı karar doğrultusunda gerçekleştirildiğini ifade eden yetkililer, gazetelere uygulanan ambargo konusunda herhangi bir yorumda bulunamayacaklarını söyledi.

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER