ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Ekim 2014 Perşembe 20:48

Tezkere'ye Meclis'te onay verildi

Tezkereye Mecliste onay verildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeoylanan Suriye-Irak tezkeresi 298 oyla kabul edildi.


TBMM'de Irak ve Suriye'deki örgütlerden Türkiye'ye yönelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini öngören tezkere kabul edildi.

Birleştirilen Irak-Suriye tezkeresi Meclis'ten geçti. 396 milletvekili oy kullandı, 298 kabul, 98 ret oyu çıktı. Genel Kurul’da görüşülen ve CHP ile HDP’nin olumsuz oylarına rağmen AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin olumlu oylarıyla kabul edildi.

Irak ve Suriye'deki terörist örgütlerden Türkiye'ye yönelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. CHP, açık oylama yapılması için önerge verdi. Önerge kabul edildi. 396 milletvekili oy kullandı, 298 kabul, 98 ret oyu çıktı.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: "Tezkere, çözüm sürecini olumsuz etkilemez"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Tezkere, çözüm sürecini olumsuz etkilemez" dedi.
Yılmaz, Irak ve Suriye Tezkeresi'nin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından, bir gazetecinin sorusu üzerine, "Tezkere, çözüm sürecini olumsuz etkilemez" diye konuştu. "Nasıl olumlu yansır?" sorusu üzerine Yılmaz, "İyi olur, her yerde sulh olur, huzur olur, barış olur" dedi.

TEZKERE NEYİ KAPSIYOR?

Oturumu, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı yönetti. Başbakanlık tezkeresi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara yönelik olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunmasını içeriyor.
 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER