ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Haziran 2014 Cuma 20:07

"Teyit edilmemiş hiçbir bilgiye itibar edilmemelidir"

"Teyit edilmemiş hiçbir bilgiye itibar edilmemelidir"

Davutoğlu, "Bizim kriz masasınca teyit edilmemiş hiçbir bilgiye itibar edilmemelidir" dedi.


Dışişleri Bakanı Ahmet Bakan Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen baskına ilişkin olarak Dışişleri Bakanlığı'nda yaptıkları koordinasyon toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Musul'daki durumla ilgili Dışişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan kriz merkezinin kapsamının genişletildiğini belirterek kriz merkezi haricindeki kaynaklardan gelen bilgilere itibar edilmemesini istedi. Kriz merkezi koordinatörü Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru'nun her gün saat 13.00 ve 18.00'de rutin bilgilendirme yapacağına dikkat çeken Davutoğlu, "Her zaman sizi bilgilendireceğiz ama şunu özellikle rica ediyoruz: Bizim kriz masasınca teyit edilmemiş hiçbir bilgiye itibar edilmemelidir" diye konuştu.
Kriz yönetimi içerisinde olduklarını dile getiren Davutoğlu, şunları söyledi:
"Vatandaşlarımızın güvenliği söz konusu, verilecek her bir haberin, yayılacak her bir sözün, söylentinin kendi evlatlarından, kardeşlerinden, eşlerinden haber bekleyen aileler üzerinde nasıl bir olumsuz etki yapacağını, beklenti oluşturabileceğini hem bu konuda görüş beyan eden şirketler ve dernekler hem basın mensuplarımızın dikkatine getirmek istiyorum."
Türkiye açısından Irak'ın dost ve kardeş ülke olduğunu kaydeden Davutoğlu, "Zor günlerinde bütün dost ve kardeş ülkelerin yanında olduğumuz gibi bu günlerinde de Iraklı kardeşlerimizin yanındayız" dedi.
Irak'ın refahı, istikrarı ve barışının, Türkiye'nin refahı, barışı ve istikrarı anlamına geldiğini söyleyen Davutoğlu, "Irak'ın bütün kesimleriyle bütün vilayetleriyle etnik ve mezhebi ayrım gözetmeden her bir Iraklıyla gönül bağımız var. Ortak kader bilincimiz ve inancımız var. O zor günlerinde Irak'ın yanında olduğumuzu bir kere daha teyiden vurgulamak isterim" ifadesini kullandı.
"Irak'tan toplu bir tahliye düşüncesi içinde değiliz" diyen Davutoğlu, "Altını özellikle çizmek isterim. İşbirliği projelerimiz devam edecek. Böyle bir ihtiyaç da yaptığımız risk analizleri çerçevesinde yoktur" ifadesini kullandı.
Davutoğlu, tır şoförleriyle ilgili de Bakanlık yetkililerin irtibatının devam ettiğini belirterek "Şu anda mahsur kalan 31 şoförümüzle Konsolosluk Genel Müdürümüz her gün görüşüyor" dedi.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER