ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 20:25

"Terörü seçimleri etkilemek için kullandılar!"

"Terörü seçimleri etkilemek için kullandılar!"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Akil İnsanlar Heyeti'ne yaptığı konuşmada, çözüm sürecini anlattı...


Çözüm Süreci'nde aktif olarak çalışmak üzere Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan isimler Dolmabahçe'de Başbakan Erdoğan'ın liderliğinde buluştu. 

Erdoğan, heyette yer alan isimlere yaptığı konuşmada, terörün şimdiye kadar hükümetleri sıkıştırmak amaçlı ve seçimleri etkelemek için kullanıldığını belirtti. 

''O ÖRGÜTE İNANILMAZ FIRSATLAR SUNANLAR DA O KADAR SUÇLU''

Terörü sadece silahlı saldırı, sindirme hareketi olarak görenlerin ciddi şekilde yanıldığını belirten Erdoğan, terörün ekonomik, diplomatik, sosyal, siyasal, psikolojik boyutları olan bir mesele olduğunu söyledi.

Erdoğan, ''Terör, bir ülkeye, millete karanlık bir istikamet çizme yöntemidir. Terör, hükümetleri sıkıştırmak, seçimleri yönlendirmek, toplum mühendislerine imkan sağlamak için bir araca, bir taşerona dönüşmüştür. Maalesef terör 29 yıl boyunca kısmen de olsa bu noktalarda başarı sağlamıştır'' dedi.

Terör ve şiddetin ekonomiye, sosyal, psikolojik yapıya zarar verdiğinin altını çizen Erdoğan, konu ele alınırken bunların göz önünde bulundurulması gerektiğine işaret etti.

Erdoğan, ''Silaha, teröre, bölücü anlayışlara sarılanlar ne kadar suçluysa, başta Diyarbakır Cezaevi olmak üzere insanlık dışı muameleyle, işkenceyle o örgütün adeta kurulmasına çanak tutanlar da o kadar suçludur. Kan döken örgüt ne kadar suçluysa, o örgüte inanılmaz fırsatlar sunan, hiçbir yerde bulamayacağı istismar bataklıkları sunanlar da o kadar suçludur. Sadece şu son birkaç ay içinde kimi siyasetçi, kimi akademisyen ve kimi yazarların sergilediği faşizm, inanın terör örgütünün 29 yılda yaptığı tahribattan çok daha fazlasını yapmıştır'' şeklinde konuştu.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER