ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 00:53

Terör örgütünün kaçırdığı geçici köy korucusu


Terör örgütü PKK'nın kaçırdığı geçici köy korucusu Esat Faruk'u teslim almak için oluşturulan heyet, Irak'ın kuzeyine gitmek için Habur Sınır Kapısı'ndan çıkış yaptı.
     Terör örgütü PKK tarafından Hakkari'de kaçırılan geçici köy korucusu Esat Faruk'un teslim alınması için Şırnak'ın Cizre ilçesinden yola çıkan Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Çoban, Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen, İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut ve Hakkari Barosu Temsilcisi Avukat Erol Çalı'dan oluşan heyet, beraberlerinde Faruk'un 4 kardeşi ve amcası Abdurrahman Faruk ile Habur Sınır Kapısı'ndan çıkış yaptı.
     Habur Sınır Kapısı'nda heyet adına AA muhabirine açıklama yapan Hakkari Barosu Temsilcisi Çalı, yaklaşık 10 ay önce PKK tarafından kaçırılan Faruk'u almak için ailesi ile Irak'ın kuzeyine gideceklerini belirterek, bu kişiyi ailesine kavuşturarak barış sürecine yeni bir ivme kazandırmak istediklerini söyledi.
     Çalı, Faruk'un yarın teslim edileceğinin ailesine bildirildiğini ifade ederek, ''Ancak yine de Türkiye'ye dönüşümüzle ilgili kesin bir tarih veremeyeceğiz. Biz de ailesinin verdiği bilgiler doğrultusunda Irak'ın kuzeyine gidiyoruz'' dedi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER