ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Ağustos 2014 Cumartesi 20:33

Termik santrale 'Hayır' demek için kamp kurdular

Termik santrale Hayır demek için kamp kurdular

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kireçlik koyunda termik santraline 'hayır' demek amacıyla Ereğli Çevre Platformu üyeleri, İstanbul'dan gelen 'Karadeniz İsyandadır' platform üyeleri ile birlikte Kireçlik koyunda kamp yaptı.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kireçlik koyunda termik santraline 'hayır' demek amacıyla Ereğli Çevre Platformu üyeleri, İstanbul'dan gelen 'Karadeniz İsyandadır' platform üyeleri ile birlikte Kireçlik koyunda kamp yaptı. Kampa katılan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Melda Onur, "Asıl ihanet işte budur. Burada rant elde edilecek." dedi.

Ereğli' ye bağlı Kireçlik koyunda yapılması planlanan Termik Santrale karşı hayır demek ve köylüleri bu konuda bilgilendirmek amacıyla Kireçlik koyunda kamp düzenlendi. Ereğli çevre platformu tarafından düzenlenen kamp programına Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili Melda Onur başta olmak üzere İstanbul'dan gelen 'Karadeniz İsyandadır' platform üyeleri, Ereğlili vatandaşlar ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili Melda Onur ve beraberindekiler, koya yürüyerek inerken, kurutulmak için serilen fındıklardan yedi.

Kamp alanına gelen platform üyeleri ilk olarak kamp kurma çalışması başlattı. Patpat olarak adlandırılan tarım aracı ile koyun diğer tarafına geçen platform üyelerinden bazıları deniz manzarasını seyretti. Kampa katılan Fatma Kılıçarslan, "Doğayı nasıl katledebilirler diye düşünüyorum. Böyle bir duruma izin verilememesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu da görmeleri lazım." şeklinde konuştu. Eyleme katılan Janna Abdullah Çakır çifti de doğanın korunması gerektiğini ve santrallerin yaşam olmayan bakir alanlarda kurulması gerektiğini savundu. Diş hekimi ve aynı zaman da Cumhuriyet Halk Partisi Belediye meclis üyesi Osman Yavuz ise suların pet şişelere girdiği bir dönemde havanın da para ile satılır duruma gelmemesi için termik santrale hayır dediğini dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul milletvekili Melda Onur da patpat olarak adlandırılan tarım aracı ile geldiği kamp alanında basın mensuplarına "İncirin, böğürtlenin armutları kopararak yedik. Buralar gerçekten çok bereketli bölgeler. Ne atsanız oluyor, doğadan oluyor. Bütün her şeyin yetiştiği insanların tarım ile geçindiği bir de üstüne ülke ekonomisine de kazandırabilecekleri bu topraklar ve bunun bir çok benzeri topraklar enerjiye kurban ediliyor. HES'lere kurban ediliyor, termik santrallere kurban ediliyor." dedi.

Eyleme anne ve babası ile gelen 9 yaşındaki Ahmet Çakır temiz deniz ve temiz doğa istediğini, Termik santral istemediğini söyledi.

Ereğli Çevre platformu sözcülerinden Doktor Eylem Ertuğrul, Zonguldak bölgesinin ağır metal yönünden en fazla kirlilik oranı olan il olduğunu ve termik santralinde sağlığa tehdit olmasından dolayı santralin yapılmasını istemediklerini kaydetti.

İstanbul'dan gelen 'Karadeniz İsyandadır' platformu üyeleri adına konuşan Hatice Hacısalihoğlu ise konuşmasında, Batı Karadeniz bölgesinde Sinop, Rize ve diğer bölgelere de giderek yapılması planlanan santrallere karşı olduklarını göstereceklerini belirtti.

Ereğli Çevre Platformu hukuk danışmanlarından Yakup Okumuşoğlu ise 79 kilometrelik sahil boyunda 9 termik santralin yapımı için çalışmalar yapıldığını söyledi.

Çadır hazırlıklarını yapan platform üyeleri, yanlarında getirdikleri mangalları yakarak akşam yemeklerini hazırladı. Üyelerin sabah saat saatlerinde Amasra'ya yola çıkacağı belirtildi.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER