ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Şubat 2014 Pazartesi 14:06

Telekulak listesinde ismi geçenlerden veryansın

Telekulak listesinde ismi geçenlerden veryansın

Dinlenen ünlü isim Metin Şentürk öyle bir tepki verdi ki...


Bugün medyaya yansıyan telefon dinlemelerinde ismi geçen Prof. Mithat Sincar ile yazar Sadık Yalsızuçanlar dinlemeye sert tepki gösterirken şarkıcı Metin Şentürk'ün tepkisi çok farklı oldu.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Sancar, "paralel yapı"nın telefon dinlemelerine ilişkin, "Bu sadece bir dinleme olayı değildir. Dinleme üzerinden kapsamlı bir planın adım adım yürütülmesidir" değerlendirmesinde bulundu.

"Paralel yapı"nın telefon dinlemelerine ilişkin haberlerde, adı dinlenen kişiler arasında yer alan Sancar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu haberlerin yasa dışı dinleme gibi basit bir olaydan ibaret olmadığını söyledi.

Dinlemelerin kapsamlı bir planın kilit olayı olduğunu aktaran Sancar, "Paralel yapı, devlet veya devlet içinde bir gücün ülkede belli bir proje çerçevesinde bir faaliyet yürüttüğünün açık işaretidir. Bu sadece bir dinleme olayı değildir. Dinleme üzerinden kapsamlı bir planın adım adım yürütülmesidir" diye konuştu.

Dinlemelerin politik bir mesele olduğunu belirten Sancar, "Çok önemsememeye başlamıştım. Bu da kötü bir şey. Çünkü Türkiye'de dinleme her zaman rutin bir iş gibi algılanmış ve zihinlere yerleşmiştir. Yazan, çizen ve kamuoyunda öne çıkan insanların dinlenmesi, neredeyse olağan kabul edilen bir durum haline gelmişti. Dinlendiğimi tahmin ediyordum. Bu kişisel bir mesele değil. Kişisel bir kaygım yok. Vahim bir tablo. Bu kişisel kaygıların çok ötesine taşan bir tablo" ifadelerini kullandı.

Sancar, konunun aydınlatılması için suç duyurusunda da bulunacağını kaydetti.

"BELKİ ŞARKI DİNLEMEK İSTEMİŞLERDİR"

Şarkıcı Metin Şentürk de telefonu dinlenen kişiler listesinde, kendi adının da yer aldığını ifade ederek, "Belki şarkı dinlemek istemişlerdir" dedi.

Sanatçı kimliğinden dolayı birçok kişiyle konuştuğunu, dinlendiğini de tahmin ettiğini anlatan Şentürk, "Dinlemeleri çok önemli bulmuyorum. Çünkü kendimden eminim. Ama bir kişinin telefonunun dinlenmesi çirkin bir şey. Ama yapacak bir şey yok. Bu ülkede maalesef bazı şeyleri mecburen kanıksıyoruz. Haklarımızı kullanamıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"DİNLENDİĞİMİ YENİ ÖĞRENDİM"

Yazar Sadık Yalsızuçanlar da dinlemelerle ilgili daha önce de haberlerin yayınladığına dikkati çekerek, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.

Yalsızuçanlar, "Dinlendiğimi yeni öğrendim. Zaten insanlarda bir paranoya oluşmuştu. Benim de TRT'de çalıştığım son 3 - 4 yıl içerisinde dinlendiğimi, güvendiğim bazı dostlar söylüyordu. Hem de 'sen de bende dinleniyoruz' diye geyik yapılıyordu. Vatandaşlık hukuku ve güvenliği açısından çok çirkin ve yanlış bir noktaya doğru gidiyordu" diye konuştu.
 

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER