ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Ekim 2014 Pazar 16:51

Telefonla 300 Bin TL dolandırdılar

Telefonla 300 Bin TL dolandırdılar

Telefonla aradıkları kişileri, hakim, savcı ya da polis olduklarını söyleyip tuzağa düşüren ve bu yolla yaklaşık 300 bin TL topladıkları iddia edilen 2 şüpheli yakalandı.


Afyonkarahisar'da telefonla aradıkları kişileri, hakim, savcı ya da polis olduklarını söyleyip tuzağa düşüren ve bu yolla yaklaşık 300 bin TL topladıkları iddia edilen 2 şüpheli yakalandı.

Olay, Afyonkarahisar'ın İhsaniye İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran İ.A. adlı vatandaşın, telefonda kendini cumhuriyet savcısı olarak tanıtan bir kişinin, hesaplarının PKK tarafından kullanıldığını vurgulayarak para istediği ihbarında bulunması üzerine ortaya çıktı. Kendisinden istenen parayı bankadan çeken İ.A., 10 bin 750 TL'yi telefondaki kişinin isteği üzerine bir caminin şadırvanına bıraktı. Paranın bulunduğu yeri uzaktan izleyen Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 19 yaşındaki R.A. ile 15 yaşındaki İ.Ç.'yi parayı alırken suçüstü yakaladı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde de 'Badak' kod adlı kişinin vatandaşları telefonla arayarak dolandırdığı, istenilen paranın bırakıldığı yerden alınmasından ise R.A. ve İ.Ç.'nin sorumlu olduğu belirtildi. Şüphelilerin 1 aydır telefonla aradıkları 100 kişiyi aynı yöntemle kandırarak yaklaşık 300 bin TL dolandırdığı tespit edildi. Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü ekipleri 'Barak' kod adlı şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER