ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Kasım 2014 Çarşamba 09:40

Telefon dolandırıcıları vatandaşları soymaya devam ediyor.

Telefon dolandırıcıları vatandaşları soymaya devam ediyor.

"Polisim, kızını hastaneye götüreceğim, altınları ver" diyerek dolandırdı


Yapılan tüm uyarılara rağmen kendilerini 'polis ve savcı' gibi kamu görevlisi olarak tanıtan telefon dolandırıcıları vatandaşları soymaya devam ediyor. Bursa'nın Gemlik ilçesinde cep telefonundan arayan vatandaşa kendisini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz dolandırıcı, "Kızını hastaneye götüreceğim, altınları ver hemen" dedi. Bunun üzerine paniğe kapılan vatandaş, ziynet eşyalarını poşete koyarak sahte polise verdi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Gemlik Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden F.Ü., telefonla arayarak kızının hasta olduğunu söyleyen sahte polis tarafından dolandırıldığını belirtti. Olayla ilgili ifade veren F.Ü., "Telefonumdan arayan ve kendisini polis olarak tanıtan kişi, kızımın hastalandığını ve hastaneye götüreceklerini, evdeki para ve takıları bir an önce getirmem gerektiğini söyledi. Ben de evdeki 1 adet beşi birlik, 1 adet altın zincir, 11 adet çeyrek altın, 11 çift altın küpe ve 350 lira parayı bir poşete koyarak belirttiği adrese götürdüm. Poşeti benden aldıktan sonra plakasını alamadığım araçla kayıplara karıştı. Daha sonra telefonla aradığım kızımın hasta olmadığını öğrenince dolandırılıdğımı anladım." dedi. Cumhuriyet Savcısı, dolandırıcılık olayı ile ilgili soruşturma başlattı.

Öte yandan Gemlik ilçesinde meydana gelen ikinci bir dolandırıcılık olayında ise Y.T. isimli vatandaş, telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan kimliği henüz belirlenemeyen kişinin verdiği hesap numarasına 3 bin 670 lira yatırdı.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER