ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2014 Cuma 19:41

Tek başına 80 can kurtardı

Tek başına 80 can kurtardı

Soma'daki maden faciasında 80 kişinin hayatını kurtaran kişi, başka bir madencilik şirketinin genel koordinatörü çıktı.


Soma halkı, yaşanan kömür madeni faciasının ardından Bakan Yıldız'ın madendeki işçilerin kurtarılması ve çalışmaların yürütülmesi için koordinatör olarak atadığı ve yaptığı resmi açıklamalar için tek bilgi aldığı, ilk saatlerde 80 kişiyi canlı olarak kurtaran ve olay anından itibaren ocak içerisindeki tüm çalışmaları sürdüren Gökalp Büyükyıldız'ı konuşuyor.

YETKİLİLERİN ÖNERDİĞİ TEK  İSİM

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da yaşanan facianın vahametini öğrendiği ilk dakikalarda kurmaylarıyla yaptığı kriz toplantısında, gerek Türkiye Kömür İşletmeleri gerekse Maden Teknik Arama Kurumu yetkililerinin de önerdiği tek isim Gökalp Büyükyıldız ile telefonla görüşerek facianın yaşandığı kömür ocağına koordinatör olarak atadı. Bu isim facianın yaşandığı kömür madeninin yakınında bulunan bir başka madencilik firmasının Genel Koordinatörü Gökalp Büyükyıldız'dı.

Büyükyıldız, olayın ilk saatlerinden itibaren Bakan Yıldız'ın ricasıyla kendi madenindeki tüm mühendis ve işçileriyle facianın yaşandığı ocağa gelerek çalışmalara başladı. Madendeki yangının etkisiyle içerideki havalandırmayı tersine döndürerek doğru hava sirkülasyonunu sağlayarak 80 işçiyi canlı olarak kurtardı. Olayın ilk anından itibaren kömür ocağındaki tüm koordinasyonu sağlayarak yeraltından sadece Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ı bilgilendirmek için çıkan Gökalp Büyükyıldız, dün de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün basın toplantısı yaptığı anda madenden çıkarak toplantının olduğu yere geldi ve Gül'ün yanındaki Bakan Yıldız'ı yanına çağırarak son gelişmelerle ilgili bilgileri verdi. Aynı fotoğraf karesinde Cumhurbaşkanı Gül açıklama yaparken arka planda fotoğrafta da yeralan Büyükyıldız'ın bilgilendirdiği Bakan Yıldız, Cumhurbaşkanı Gül'ü uğurladıktan hemen sonra basın mensuplarına son gelişmelerle ilgili açıklama yaptı.

Tüm Soma'nın konuştuğu Büyükyıldız'ın bölgedeki diğer kömür ocakları çalışmalarını sürdürürken arama kurtarma çalışmaları için felaketin yaşandığı ocakta işçi ve mühendisleriyle çalıştığı için İmbat Madencilik Kömür Ocağı'daki faaliyetlerini durdurdu öğrenildi.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER