ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 21:32

"Tebriz'le Erzurum arasındaki ilişkileri güçlendirmeliyiz"

"Tebrizle Erzurum arasındaki ilişkileri güçlendirmeliyiz"


İran'ın Doğu Azerbaycan Valisi Ahmet Alirızabeygi, Erzurum ile Tebriz arasındaki sosyoekonomik ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesi için mevcut potansiyellerin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Doğu Azerbaycan Valisi Ahmet Alirızabeygi ve beraberindeki çok sayıda işadamı, akademisyen ve bürokrat Erzurum çıkarması yaptı. Vali Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret eden Alirızabeygi, Doğu Azerbaycan ile Erzurum arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesine önem verdiklerini belirtti. Erzurum ve Tebriz'in kardeş iki şehir olduğunu kaydeden Alirıza Beygi, "İki şehrin arasındaki sosyal, ekonomik ve kültürel ilişkileri geliştirmeliyiz. Varsa aradaki problemleri tespit edip ortadan kaldırmalıyız. İki şehir arasındaki potansiyelleri harekete geçirmeliyiz." dedi. Doğu Azerbaycan Valisi ayrıca 5- 6 Haziran tarihlerinde Tebriz'de gerçekleştirilecek 'Ekonomik Oturum'a Erzurumlu işadamlarının da davetli olduğunu ifade etti.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Doğu Azerbaycan Valisi'ni Erzurum'da görmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Vali Öztürk, Erzurum ve Doğu Azerbaycan arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine önem verdiklerine vurgu yaparak, "Davetlimiz olarak şehrimize gelen heyetin, Erzurumlu iş adamları ile ticari ilişkileri geliştirmek istemeleri önemli." diye konuştu.

Alirızabeygi daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i ziyaret etti. Küçükler, ziyaretin anısına Doğu Azerbaycan Bölge Valisi'ne, belediyenin Kültür Yayınları arasında çıkan Alvarlı Efe Hazretleri'nin, 'Nazlı Niyazlar' isimli kitabını hediye etti. İran heyeti daha sonra Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Bölge Müdürlüğü'ne geçerek burada incelemelerde bulundu. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER