ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 14:03

‘Tebessüm Çarşısı’ Pursaklar'ı güldürdü


Ankara Pursaklar Belediyesi’nin ilçedeki ihtiyaç sahibi aile ve kişiler için kurduğu 'Tebessüm Çarşısı’ ile şu ana kadar 2 bin 400 aileye gıda yardımı yapıldı.

    Belediyenin geçen yıla ilişkin yardım faaliyetleriyle ilgili yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi binlerce aileye gıda yardımının yanı sıra; giyim, ev eşyası, iş bulma gibi bir yıl süre ile yapılan hizmetler sıralandı.

    Pursaklar Belediyesi’nin araştırmalar ilçede öncelikle ihtiyaç sahiplerinin haritası çıkartıldı. Çalışma sonrası geçen yıl 2 binden fazla aileye talepleri doğrultusunda gerekli destek sağlandı.
Hayırsever kuruluşların da katkısıyla Pursaklar’da önemli işler yapan Tebessüm Çarşısı’nda ihtiyacı olanlara çeşitli ev eşyası, giyim, ayakkabı ve gıda desteği veriliyor.

    Belediye Başkanı Selçuk Çetin’in özel ilgisiyle Tebessüm Çarşısı personeli, çok sayıda ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürdü.

    TEBESSÜM ÜN ELİ UZANIYOR

    Pursaklar'da geçen yıl bayramlarda 450 aile ve bin 400 kişiye kıyafet ve ayakkabı yardımı, 2 bin 400 aileye de gıda yardımı yapıldı. Tebessüm Çarşısı’nda oluşturulan ‘İşçi bankası’ ile 412 kişi çeşitli iş kolunda göreve başladı.

    Belediye tabipliği ile hastaları, yatalakları, ihtiyarları tespit edip, ihtiyaç sahibi 280 kişiye hasta bezi ve ilaç yardımı yapıldı. “Mavi Kapak” kampanyası ile 10 kişiye tekerlekli sandalye hediye edildi. “Engelli Eğitim Aracı” ile her gün öğrencilere ücretsiz servis hizmeti yapılıyor. Geleneksel hale gelen sünnet ziyaretleri kapsamında, sünnet olan çocuklara bizzat Başkan Çetin’in gerçekleştirdiği ziyaretlerde 300 bisiklet ve değişik hediyeler verildi. “Hoş Geldin Küçük Hemşerim” kampanyası kapsamında da ilçede ikamet eden 600’ün üzerinde yeni doğan bebeğe ilk hediyeleri verildi. 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER