ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Nisan 2014 Çarşamba 23:57

TBMM'nin 94. yılına özel gösteri

TBMMnin 94. yılına özel gösteri

Meclis, açılışının 94. yılını resepsiyonla kutladı. Meclis bahçesinde harika bir ışık ve ses gösterisi yapıldı.


TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve eşi Gülten Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Meclis'in 94. açılış yıl dönümü dolayısıyla Meclis'te resepsiyon verdi.

Bu yıl resepsiyon ilk kez Tören Salonu yerine Şeref Salonu'nda yapıldı. Çiçek ve eşi, davetlileri kapıda karşılayarak, tek tek tokalaştı.

Resepsiyona liderlerden ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geldi. Bahçeli'den sonra resepsiyona, CHP milletvekilleriyle birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı. Liderlerden salona son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan giriş yaparken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erdoğan'dan kısa bir süre sonra resepsiyonda yer aldı. Gül ve Erdoğan, geçen yılkinden farklı olarak bu yıl resepsiyona eşsiz katıldı.
 

HAVAI FIŞEK GÖSTERISI

Işık ve ses gösterisi için resepsiyondaki davetliler, salondan ana binanın ön cephesine çıkarıldı.
Burada Kurtuluş Savaşı'ndan Meclis'in kuruluşuna kadar geçen süreci anlatan 10 dakikalık, üç boyutlu ışık ve ses gösterisi sunuldu. Gösteri, Türk bayrağının yanında Atatürk'ün "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözüyle sona erdi. Gösteri, 4 gün boyunca halka da açık olacak.

Resepsiyon, havai fişek gösterisiyle sona erdi. Gösteriyi, Çiçek, Erdoğan ve Bahçeli de izledi.


"Benim de bir zamanlar saçlarım vardı"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, resepsiyona gelirken, gazetecilerin Anadolu Ajansı'nın bakanlarla ilgili çocukluk resimlerini hatırlatarak, "Size hiç benzetemedik" demesi üzerine, "Benim de bir zamanlar saçım vardı. İnanmak zor ama... Bazen evde tarak çıkarıp saçlarımı taradığımda çocuklarım da çok gülüyor" demesi gülüşmelere neden oldu.
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da gazetecilerin "Yeni hayatınıza alıştınız mı?" sorusuna, "Ben bu konuda her seçim öncesinde gittiğim için alışkınım. Bir sorun yaşamadım" karşılığını verdi.

Yıldırım, "Seçimden sonra İzmir'e gittiniz mi?" sorusunu ise "İzmirliler beni seçmedi ama projelerimi seçti. Orada bir milyon kişi bana oy verdi. Onlar için gidip geliyorum. Benim orada projelerim var. İzmirliler bu projeleri talep ediyor. Bu projeler nedeniyle mevcut belediye de rahat değil artık" diye yanıtladı.

Resepsiyona bakanlar, AK Parti, CHP, MHP, BDP, HDP milletvekilleri, kuvvet komutanları, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, DSP Genel Başkanı Masum Türker, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Riccardone'nin de bulunduğu yabancı misyon temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER