ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ekim 2014 Perşembe 20:13

TBMM İnsan hakları komisyonundan sığınmacılara ziyaret

TBMM İnsan hakları komisyonundan sığınmacılara ziyaret

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Mardin'in Midyat ilçesinde bulunan Suriyeli ve Iraklı sığınmacıları ziyaret etti.


Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün ziyaret sonrası yaptığı açıklamada “Buradan memnun ayrılıyoruz.” dedi.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyelerinin Midyat'ın Işıklar Mahallesinde bulunan Suriyeli ve Iraklı mültecilerin barındığı Geçiçi Konaklama Merkezi’ne yaptığı ziyarete; Komisyon Başkanı Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Ankara Milletvekili Ülker Güzel, Ordu Milletvekili İhsan Şener, Tokat Milletvekili Reşat Doğru ve Van Milletvekili Kemal Aktaş hazır bulundu. Heyeti, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, AFAD yetkilileri ve kamp çalışanları karşıladı.

Kamp toplantı salonunda basına kapalı gerçekleşen kısa süreli toplantının ardından heyet ilk olarak Irak’tan kaçan Ezidi vatandaşların kaldığı alanı gezdi. Irak’ta önceki gün IŞİD tarafından öldürülen Murat Koro Ciyan (23) isimli vatandaş için kurulan taziye çadırı ziyaret edildi. Burada Ezidi vatandaşlara kısa bir açıklama yapan komisyon Başkanı Üstün, “Bu topraklara gelen insanların dilini, dinini, ırkını sormadan yani mazlumun kimliğini sormadan kabul etmek ve ona sahip çıkmak niyetindeyiz.” dedi.

Üstün Kamp yetkililerinin özverili çalışmalarından dolayı da teptik etti. Ardından Kamp alanında bulunan Sahra Hastanesi, Alış-Veriş Merkezi ve Barınma Merkezi Okulu ziyaret edildikten sonra kamp alanında oluşturulan ve 17 bin ağacın dikildiği ormanlık alanda fidan dikim töreni gerçekleşti. Komisyon adına burada bir kez daha açıklamada bulunan Üstün, “AFAD, sivil toplum, insanlarımız her türlü desteği bu şekilde kendilerine sağlıyorlar. Burada devletimizin büyüklüğünü gördük, hükumetimizin gayretlerini gördük, insanlarımızın hayırseverliğini gördük. Dolayısıyla memnun ayrılıyoruz buradan.” ifadelerini kullandı.

Heyet daha sonra Mardin’e gitmek üzere kamp alanından ayrıldı.

Öte yandan Midyat’ta kurulan Geçici Konaklama Merkezi’nde 2 bin 909 Suriyeli ile 3 bin 123 Iraklı sığınmacı bulunuyor.










KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER