ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Kasım 2014 Salı 17:52

TBMM Başkanı Çiçek, Arnavutluk'ta

TBMM Başkanı Çiçek, Arnavutlukta

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta'nın davetlisi olarak bu ülkeye geldi.


TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta'nın davetlisi olarak bu ülkeye geldi.

İlir Meta ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Cemil Çeçek, iki ülke arasındaki dostça ilişkilerin kalıcı olması gerektiğini ifade etti. Cemil Çiçek, "Arnavutluk bizim dost ve kardeş olarak bildiğimiz ve gerçekte de öyle olan bir ülkedir. Tarihten gelen yakın işbirliğimiz var, kültürel işbirliğimiz var, dilimizde birçok kelimeyi ortak olarak kullanıyoruz. Türkiye'de Arnavut kökenli çok sayıda vatandaşlarımız var. Bunların hepsi iki ülke ilişkilerinin daha gelişmesi, güçlenmesi bakımından önemli faktörlerdir. Türkiye-Arnavutluk ilişkileri sıradan ilişki değil, bir formel ilişki değil, halktan halka ve gerçekten kalıcı olması gereken ilişkilerdir." ifadelerini kullandı.

Arnavutluk'a birçok dışi politika meselsinde Türkiye'nin destek verdiğini vurgulayan Cemil Çiçek, "NATO üyeliğini destekledik ve büyük bir memnuniyetle şimdi aynı ittifak içerisinde yer alıyoruz. Avrupa Birliği ile ilişkilerini destekliyoruz, bunda faydalı görüyoruz ve her türlü katkı yapmaya hazırız. Kosova konusunda görüşlerimiz, tutumumuz bellidir. Bu yönde çabalarımız sürdürüyoruz." dedi.

Ziyaret için Çiçek'e teşekkür eden İlir Meta ise görüşmede ikili stratejik ortaklığın güçlendirilmesi ve parlamentolar arasındaki işbirliğinin yoğunlaştırılması üzerinde durduklarını söyledi. Meta, "Teröre ve organize suçlara karşı işbirliğimiz ve NATO'nun içerisinde işbirliğimiz bölge güvenliği açısında önemli faktörlerdir." dedi.

Çiçek'in yarın Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Cumhurbaşkanı Bujar Nishani ile bir araya gelmesi bekleniyor.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER