ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 15:09

Taşınma söylentisi velileri sokağa döktü


Beşiktaş İsmail Tarman İlköğretim Okulu öğrencilerinin başka bir okula taşınacağı söylentisi velileri sokağa döktü. Okul önünde eylem yapan veliler, çocuklarını başka bir okula göndermek istemediklerini söyledi. Kendilerine resmi bir yazı gelmediğini belirten okul yönetimi ise, öğrencilerin mağdur olmayacağını ifade etti.

4. Levent’te 1367 öğrencisi bulunan İsmail Tarman İlköğretim Okulu’nda okuyan öğrencilerin çevredeki başka okullara nakledileceği ve okulun sadece ortaokul öğrencilerine hizmete edeceği söylentisi velileri ayağa kaldırdı. Okul önünde toplanan yaklaşık 100 veli, ‘İsmail Tarman, ilkokul olsun’, ‘Çocukların istekleri önemlidir’, ‘Çocuklarımızı okullarından ayırmayın’ yazılı pankart taşıdı.

İsmail Tarman İlköğretim Okulu’nda ilkokul ile ortaokul öğrencilerinin şu anda beraber okuduğunu belirten Sevim Türkmen, “Ancak önümüzdeki sene ilkokula giden öğrenciler başka okullara nakledilecek. Biz ‘Bu okul ilkokul için yapılmış.’ diyoruz. ‘Okul ilkokula müsait elimizden alınmasın.’ diyoruz. Bize yer gösterdiler, ancak gösterilen okul ilkokula müsait değil. Okulun merdivenleri, yaşça daha büyük öğrenciler için inşa edildiği için çocuklar zor çıkıyor merdivenlerden.” dedi.

Okullarının ayrılmasının kabul edilen 4+4+4 eğitim sistemiyle alakalı olduğunu öne süren Sibel Kayış da, ”Nakledilecek okuldaki sınıflar 25-30 kişilik. Bizim çocuklarımız oradaki sınıflarda kaynaştırılacak ve öğretmenlerinden ayrılacak.” ifadelerini kullandı.

Çocuğunun ilkokuldan mezun olmasına bir yıl kaldığını ve çocuğunun okuldan alınmasının kötü sonuçlar doğuracağını ifade eden Sevim Öztürk ise, “Çocuklarımızı nereye göndereceğiz? Bilmiyoruz. Çocuklarımız ağlıyor. Buranın eğitiminden memnunuz. Sınıf değiştirmek istemediğimiz gibi öğretmenimizi de istiyoruz. Çocuklar bunalıma girerse doktor doktor psikoloğa mı götüreceğiz?” şeklinde konuştu.

Eylemin ardından veliler olaysız dağıldı.

Kendilerine resmi bir yazı gelmediğini belirten okul yetkilileri ise, paniğe kapılmanın yersiz olduğunu belirterek öğrencilerin mağdur edilmeyeceğini belirtti. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER