ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 15:41

Taş bina üst düzey misafirleri ağırlayacak

Taş bina üst düzey misafirleri ağırlayacak


Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, tarihi taş binada, Karaman’a gelecek olan üst düzey misafirlerin ağırlanacağını söyledi.

Restorasyon çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan tarihi taş binayı basın mensuplarına son haliyle gezdiren Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, 20. yüzyılın başlarında Karaman Belediye binası olarak yapılan ve uzun yıllar hizmet verdikten sonra 70’li yılların ortasında karşısına yapılan yeni belediye binası ile boşaltılarak kaderine terk edildiğini aktardı. 12 yıl boş kalan binanın 80’li yıllarda çeşitli meslek gruplarından esnaflara tahsis edildi. Yakın tarihe kadar bu şekilde kullanılan bina, yaklaşık 2 yıl önce tamamen boşaltıldı.

Karaman Belediyesi olarak tarihi taş binayı mimari özelliklerine göre yenilediklerini belirten Uğurlu, "Bu binanın açılışını önümüzdeki günlerde yapacağız. Bu bina, Belediye Başkanlığı temsili makamı adıyla hizmet verecek. Yani Karaman’a gelen üst düzey misafirlerimizi burada ağırlayacağız.” diye konuştu. Tarihi taş binanın altındaki iş yerlerinde bir şehir müzesi oluşturacaklarını belirten Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, “Bu şehir müzesinde, kaybolmaya yüz tutmuş farklı meslek gurupları yer alacak.” ifadesini kullandı.

Karamanlılara seslenen Başkan Uğurlu, açmayı düşündükleri şehir müzesi için vatandaşların ellerindeki tarihi eşyaları bu müzeye bağışlamalarını istedi. Tarihi değer taşıyan malzemeleri gerekirse para karşılığında da alabileceklerini ifade eden Uğurlu, bu malzemeleri veren kişilerin isimlerini verdikleri eşyanın üzerine yazacaklarını söyledi.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER