ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Mart 2014 Cuma 14:26

Tarım Bakanı Eker Şırnak’ta

Tarım Bakanı Eker Şırnakta


Şırnak’ı ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Şırnak İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamasında yaşanan sürecinin Türkiye’nin tekrar kanlı günlere geri götürülme çabası olduğunu söyledi.

Bir takım ziyaretler için Şırnak il merkezine gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, valilik ziyaretinden sonra AK Parti Şırnak İl Başkanlığı’nda düzenlenen ‘Kadınlar Günü’ programına katıldı. Burada yaptığı açıklamalarda Eker, ülkede yaşanan sürecin yolsuzlukla mücadele olmadığını söyleyerek, Türkiye’nin tekrar kanlı günlerine geri götürme olduğunu söyledi. Bakan Eker, “Türkiye’de bugün çözüm sürecini geliştirdiği, bu inisiyatifi aldığı, bu iradeyi ortaya koyduğu, Türkiye’de annelerimiz, bacılarımız, kardeşlerimiz artık ağlamasın, babalarımızın yüreği dağlamasın, ocaklar sönmesin, annelerin gözyaşları dökülmesin dediği için bu süreci engellemek için bugün Sayın Başbakanımız saldırıların hedefinde. Onun şahsında hükümetimiz ve partimiz saldırıların odağında. Bunun çözüm sürecinin ne demek olduğunu, ne manaya geldiğini en iyi Şırnaklılar bilir.” dedi.

Yeni bir tezgahın arifesinde olduğunu belirten Eker, “Tekrar tarih tekerrür etmek isteniyor. Yeni bir tezgahın arifesindeyiz. Şimdi Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan, Kürt meselesi benim sorunumdur, ben bu sorunu çözeceğim dedi. Türkiye’de barış rüzgarları esti. Umut dalgaları her tarafa damladı ve bundan rahatsız olanlar geçmişte Sayın Özal’a (Turgut Özal) yaptıklarının çok daha ağırını, çok daha acımasız Sayın Başbakanımıza yapmaya başladı. Kendisini de çocuklarını da haksız itiraf ve ithamlarla ispatlarla karalamaya çalışıyorlar. İtibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. 17 Aralık’ta da geçen Haziran ayında Gezi olaylarında da. Sevgili kardeşlerim hiç şüpheniz olmasın. Esas hedef Türkiye’de çözüm sürecinin engellenmesidir. Çünkü Sayın Başbakanımızın inisiyatifi ve iradesiyle, onun fedakarlığıyla, onun gayretiyle, onun çabasıyla bu çözüm süreci savaş lobisine rağmen bu inisiyatif başlatıldı. Onunla yürüyor. Yoksa maalesef şiddetten, terörden beslenenler, şiddet ve terörü bir politik rant haline çevirenler maalesef yeteri kadar yardımcı olmadılar. Hala da olmuyorlar. Başka partilere, başka partilerin demokratik taleplerine, demokratik çalışmalarına karşı olmak, onu susturmaya çalışmak, onu engellemeye çalışmak aslında çözüm sürecini de engelleme teşebbüsünün bir başka tezahürüdür.” diye konuştu.












KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER