ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Şubat 2019 Pazartesi 15:47

"Tanzim satış noktalarıyla fiyatlar yarı yarıya indi"

"Tanzim satış noktalarıyla fiyatlar yarı yarıya indi"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "(Tarım ürünleri tanzim satış noktalarının açılması) Fiyatlar neredeyse yarı yarıya inmiş durumda" "Bunlarla da kalmayacağız, temizlik malzemelerinde de buna gireceğiz"


Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarım ürünleri tanzim satış noktalarının açılmasıyla fiyatlarda yarı yarıya yakın düşüş yaşandığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kalaba Meydanı'nda Toplu Açılış Töreni'nde vatandaşlara hitap etti.

Keçiören'de uzun süre ikamet ettiği için buranın gönül dünyasında ayrı bir yeri olduğunu belirten Erdoğan, "Komşuluk tıpkı mektep arkadaşlığı, asker arkadaşlığı, mesai arkadaşlığı gibi ömür boyu sürecek dostlukların, ahbaplıkların hukukunun vesilesidir. Bu ilçemizde oturduğumuz süre boyunca tıpkı Kasımpaşa'da, Üsküdar'da olduğu gibi gerçekten çok samimi bir komşuluk atmosferi içinde yaşadık. Bugün de açılış vesilesiyle siz komşularımızla hasret gidermeye, dertleşmeye geldik." diye konuştu.

Açılışı yapılan eserlerin Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Açılışını yaptığımız eserlerden Gümüşdere Ihlamur Vadisi... Çubuk Çayı kenarında, Kamil Ocak Mahallesi ile Kalaba arasında kurulan bu park Keçiören ile birlikte tüm Ankara'ya hizmet verecek, örnek bir eserdir. Ihlamur ağacı, Ankara'mızın sembollerinden biridir. Bu parkımızın içindeki bini aşkın ıhlamur ağacı ve diğer bitkilerle Ankara'nın merkezinde yeni bir yeşil vaha olduğuna inanıyorum. Yine bu parkımızın bitişiğinde inşa edilen Ihlamur Kasrı da sahip olduğu salonlar ve imkanlarıyla Keçiören'in sosyal hayatına ayrı bir renk katacaktır." ifadelerini kullandı.

Keçiören Belediyesi öncülüğünde tamamlanan Yüksel Tepe Kentsel Dönüşüm Projesi'yle 451 vatandaşın evlerine kavuştuğunu bildiren Erdoğan, "Bunların yanında spor salonlarından kültür merkezlerine, anıtlardan muhtarlık ve taksi durağı binalarına, semt pazarlarından restorasyonlara kadar pek çok hizmet belediyemiz tarafından tamamlandı." dedi.

Erdoğan, açılışı yapılan eserlerde emeği geçenlere teşekkür etti.

- "Oyunu hep beraber bozacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sebze meyve fiyatlarıyla terör estirenlere karşı, nasıl Gabar'da Cudi'de, Tendürek'te inlerine girdiysek sebze, meyve ve gıda terörü estirenlere de belediyelerimiz vasıtasıyla tanzim satışlar semt pazarlarını kurarak Ankara ve İstanbul başta olmak üzere ucuz ürünü bugün itibarıyla satmaya başladık. Fiyatlar neredeyse yarıya yarıya inmiş durumda. Halk ekmek ile İstanbul ve Ankara'da vatandaşımızın evine nasıl ucuz ekmeği verdiysek şimdi de sebzede meyvede, bunlarla da kalmayacağız, temizlik malzemelerinde de buna gireceğiz. Böylece vatandaşım, Ayşe kardeşim, Fatma kardeşim, Ahmet'im, Mehmet'im bu ucuzluktan en ideal şekilde faydalanacak. Oyunu hep beraber bozacağız, bu terörü estirenlere müsaade etmeyeceğiz."

Ticaret Bakanlığının teftiş için hallere gönderdiği müfettişlerin dövülmeye kalkışıldığını dile getiren Erdoğan, bu kişilerin ruhlarında sıkıntı olduğunu söyledi.

Keçiören'in hep başarılı belediye başkanları tarafından yönetildiğini belirten Erdoğan, "Bu sayede çeyrek asır önce Ankara'nın en sıkıntılı, çevresi gecekondularla çevrilmiş, altyapı ve üstyapı hizmetlerinden mahrum ilçesi bugün şehrin parlayan yıldızı haline geldi. Geçtiğimiz 10 yılda Keçiören'e çok büyük hizmetler yapan belediye başkanımız Mustafa Ak kardeşim, bu seçimlerde bayrağı hepinizin tanıdığı, bildiği Turgut Altınok kardeşimize inşallah devredecek." diye konuştu.

Erdoğan, AK Parti'nin Keçiören Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok'un "gönül belediyeciliği" anlayışıyla 31 Mart sonrası ilçeyi çok daha da ileriye taşıyacağına inandığını söyledi.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER