ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ekim 2014 Salı 12:45

Tanklar Meriç'i geçti

Tanklar Meriçi geçti

Tanklar Meriç’in taşkın suyunun kapattığı yolda ilerleyerek karşı tarafa geçti.


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında resmi geçiş yapacak olan tanklar, Meriç Nehri’nin taşan sularını dinlemedi. 

Cumhuriyet'in ilan edilmesinin 91. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında resmi geçiş yapacak olan 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı Karaağaç’taki Tank Taburu'nda zırhlı araçlar birliklerinden çıktı. Meriç Nehri’nin karşı tarafında bulunan Bosnaköy’deki yolda ilerleyen tanklar, Süvari Köprüsü’nün bağlantı yoluna geldi. Ancak bölgede son günlerde etkili olan yağışların ardından Meriç Nehri, Edirne’nin güney kesimlerinde taşmaya başladı. Taşkın sonrasında şehri Bosnaköy’e bağlayan Süvari köprüsüne giden yol su altında kaldı.

Jandarma ekipleri herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için yolu trafiğe kapattı. Ancak yarın yapılacak Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında resmi geçiş yapacak olan zırhlı birlikler nehir kıyısına geldi. Her biri onlarca ton ağırlığındaki tanklar Meriç’in taşkın suyunun kapattığı yolda ilerleyerek karşı tarafa geçti. Süvari köprüsüne ulaşan onlarca tank, şehir merkezi istikametinde yoluna devam etti.























KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER