ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Eylül 2014 Çarşamba 10:24

Tam 18 yıl önce aramızdan ayrıldı

Tam 18 yıl önce aramızdan ayrıldı

Birçok sanatsal yeteneğe sahip olduğunu, ortaya koyduğu başarılı yapıtlarla kanıtlayan ve "Sanat güneşi" olarak gönüllerde taht kuran Zeki Müren'i unutulmaz eserlerinden "Gönül Penceresinden Ansızın Bakıp Geçtin" ile ölümünün 18. yılında şarkısıyla yeniden hatırlatmak istedik.


Kolyeleri, küpeleri çok büyük yüzükleriyle ve buğulu bakışıyla görsel hafızamıza kazınan Zeki Müren'in o hiç kimseden olmayan kadife sesiyle yüreğimize bir çizik attı. Bundan 18 yıl önce "sahnede doğdum sahnede öleceğim" diyen sanatçıların istediği gibi aramızdan ayrıldı.

Ölümünden önce 24 Eylül 1996 günü, TRT İzmir Televizyonunda kendisi için düzenlenen tören sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu.

ZEKİ MÜREN'İ HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ

Dinleyicisine saygısı ve naifliği ile gönüllerde taht kuran Zeki Müren, ölmeden önce son görüntülerinde neşeli tavırları dikkat çekti. Asıl zarafetini ise sahnede "Ben 40 sene sahnede dinleyicilerime arkamı dönmedim" demişti Zeki Müren. ... Yeri göğü sarsacak kadar büyük aşkım bir kere oldu"

UNUTULMAZ ŞARKILARINDAN BİRİ İLE GÖNÜL PENCERESİNDEN ANSIZIN...

Sanat Güneşi güçlü sesi ile mikrofon önünde yazdığı yarım asırlık sanat hayatına 18 yıl önce 24 Eylül’de yine mikrofon önünde veda etmişti. Elinde ilk radyo programında kullandığı 12 numaralı mikrofon ile...

Cenazesi çok büyük bir halk kalabalığının katıldığı büyük bir törenle kaldırıldı. Mezarı, doğum yeri olan Bursa'da Emirsultan Mezarlığı'ndadır.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER