ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Aralık 2014 Perşembe 10:16

Taksim’deki dilenci operasyonu yürek burktu

Taksimdeki dilenci operasyonu yürek burktu

Beyoğlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Taksim ve çevresini mesken tutan dilencilere yönelik operasyon gerçekleştirdi.


Beyoğlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Taksim ve çevresini mesken tutan dilencilere yönelik operasyon gerçekleştirdi. Zabıta ekiplerinin topladığı ve çoğu Suriyeli olan çocukların hali ise görenlerin yüreğini sızlattı. Çocuklardan bazıları korkudan ağlarken bazıları da ekiplerden kaçmaya çalıştı.

İstiklal Caddesi ile Taksim çevresini mesken tutan çoğu Suriyeli dilenciye yönelik Beyoğlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri dün akşam saatlerinde operasyon düzenledi. Zabıta ekipleri, onlarca kadın ve çocuğu toplayarak minibüse doldurdu. Dilencilik yapan bazı kadınlar ekiplere direnerek gitmek istemedi. Ekiplerin götürmeye çalıştığı çocuklar ise büyük korku yaşadı. Bazı çocuklar korkuyla ağlarken bazıları da kaçmaya çalıştı. Kovalamaca sonucu yakalanan çocuklar da zabıta minibüsüne bindirildi. Çocuklardan bir kısmı da tarihi tramvaya binerek zabıta ekiplerinden kurtulmaya çalıştı. Çocuklardan biri tramvaydan düşerek yaralanma tehlikesi geçirdi. Sokakları mesken tutan çocukların perişan hali ise dikkat çekti.

Zabıta minibüsüne bindirilen dilenci ve çocuklar haklarında yasal işlem yapılmak üzere Beyoğlu Zabıta Müdürlüğü’ne götürüldü.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER