ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Nisan 2013 Pazar 21:35

Taksim’de kasnak kullanıp, horon teptiler

Taksimde kasnak kullanıp, horon teptiler


 Geleneksel Giresun Günleri sebebiyle çok sayıda Giresunlu Taksim’de yürüyüş gerçekleştirdi. Yöresel kıyafetlerini giyip, horon oynayan Giresunlular, kasnak adını verdikleri tahtadan yapılmış oyuncaklarıyla İstiklal Caddesi'nde turladı. Ayrıca etkinlikte 5 çiftin de nikahları kıyıldı.

Giresun’un plaka numarası olan 28’e vurgu yapmak amacıyla ‘Giresun Günleri’ 28 Nisan’da gerçekleştirildi. Galatasaray Meydanı’nda toplanan yaklaşık 2 bin 500 Giresunlu, kendi kültürlerini tanıtmak amacıyla İstiklal Caddesi’nde yürüdü. Yürüyüşe Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da katıldı. Yöresel kıyafetlerini giyen Giresunlular yol boyunca horon tepti. Yürüyüşe, bazıları atlarıyla geldi. Giresunlulara Beyoğlu Belediyesi’nin bando takımı da eşlik etti.

Kendi kültür ve oyunlarını yaşatmak isteyenlerden bazıları ise kasnak adını verdikleri üç tekerlekli tahtadan yapılmış arabayla geldi. Çocukluk yıllarında Giresun’un tepelerinden bu arabayla indiklerini belirten bir vatandaş, gelecek nesillerin de aynı oyuncağı tanıması gerektiğini vurguladı.

AK Parti Grup Başkan vekili Nurettin Canikli, Giresunlu’nun Türkiye’nin her yerinde olduğunu kaydederek, tanıtımın önemli olduğunu dile getirdi.

Beyoğlu ilçesinin, İstanbul’un merkezi olduğunu ifade eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise, Giresunluların kendi kültürlerini tanıtmasının önemine dikkat çekti.

Taksim Meydanı’nda kurulan standa gelen Giresunlulardan 5 çiftin nikahının kıyılmasıyla etkinlik son buldu.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER