ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Temmuz 2013 Cumartesi 23:54

Taksim’de eylemcilere müdahale

Taksimde eylemcilere müdahale

Polis, Taksim’de yürümek isteyen eylemcilere müdahale etti.


Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçen gruba polis tazyikli su sıkarak müdahale etti. Müdahale sonrası eylemcilerden bazıları gözaltına alındı. 

Taksim’de toplanmak için İstiklal Caddesi’nden yürüyüşe geçen gruba çevik kuvvet izin vermedi. TOMA’larla grubun önünü kesen polis ekipleri bazı eylemcilerle arbede yaşadı. Eylemciler yürümekte ısrar edince polis de gruba su sıkarak müdahale etti. Müdahale ile birlikte eylemciler ara sokaklara dağıldı. 

TAKSİM'DE SU SAVAŞI YAPANLARI POLİS UZAKLAŞTIRDI

Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde saat 18.00'da biraraya gelen kalabalık su savaşı yapmaya başladı. Su savaşı sürerken, "Heryer Taksim heryer direniş" sloganları yükseldi. Bu sırada polis, su savaşı yapan kalabalığı anıt çevresinden uzaklaştırmak için üzerlerine doğru yürüdü. Çevik kuvvet, su savaşı yapanları alandan uzaklaştırdı.

İSTİKLAL CADDESİ'NDE BİBER GAZLI VE TAZYİKLİ SU İLE MÜDAHALE

Eylemcilere müdahale eden bir grup çevik kuvet polisi, Galata Kulesi'ne kadar göstericilerin peşinden gitti. Polisler, Taksim Meydanı'na geri dönerken İstiklal Caddesi'nde bazı vatandaşlardan tepki gördü. Polis, İstiklal Caddesi ve ara sokaklarda bulunan gruplara biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu.

POLİSTEN İKİNCİ MÜDAHALE

Taksim Dayanışması üyelerinin de aralarında bulunduğu gruptakiler, İstiklal Caddesi'nin girişinde toplandı. Gruptakiler, İstanbul 1. İdare Mahkemesi'nden alınan karar metninin fotokopilerini, burada görevli polislere verdi.

"Polisin burada bulunmasının hukuksuz olduğunu" iddia eden gruptakiler, Gezi Parkı'nın halka açılmasını talep etti. Bu arada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de beraberindeki partililerle buraya geldi. Çevik kuvvet ekipleri, İstiklal Caddesi girişinde barikat oluştururken, Taksim Dayanışması yetkilileri ve polis arasında görüşme yapıldı. Öte yandan, polisin daha önceki müdahalesiyle ara sokaklara dağılan göstericiler de İstiklal Caddesi girişine geldi. Polis, uyarılara rağmen dağılmayan gruba TOMA'lardan sıkılan tazyikli suyla müdahale etti. Müdahaleden, Gürsel Tekin ve beraberindeki bazı partililer de etkilendi. Ara sokaklara kaçan gruptakilerden bazıları gözaltına alınırken, Taksim'e giriş-çıkışlar polis tarafından kapatıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, yanındakiler tarafından gözüne solüsyon sürülmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bizim burada ne yaşadığımızı anlatmamıza gerek yok. Sizinle beraber yaşadık. Bunu objektif bir şekilde anlatmanızı bekliyoruz. Bizim milletvekili olmamız da zaten burada bir işe yaramıyor" dedi. Tarlabaşı girişi ve Cumhuriyet Caddesi'nde de polis, toplanan gruplara biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.. 

METRO SEFERLERİ İPTAL

Müdahaleden sonra metro seferleri Hacıosman-Osmanbey arasında devam ediyor. Taksim'e yapılan seferler iptal edildi.

VALİ "İZİN VERMEYİZ" DEMİŞTİ

Bu duyurunun ardından bir açıklama da İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'dan gelmiş ve Mutlu, "Gezi parkı yarın açılacak. Ancak gösterilere izin verilmeyecek, çünkü park toplanıp gösteri yapma yeri değildir" demişti.

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER