ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Mayıs 2013 Cuma 22:46

Taksim Projesi'nde CHP imzası

Taksim Projesinde CHP imzası

Günlerdir tartışılan Taksim Gezi Parkı Projesi'nde Sırrı Süreyya Önder ve Habertürk TV ilginç bir detayı ortaya çıkardı...


YAZETE.COM

Taksim Meydanı'nda yapılan yayalaştırma çalışmaları kapsamında, Gezi Parkı'yla ilgili düzenleme büyük tepki çekti. 

Gezi Parkı'nda toplanan bir grup düzenlemeyi protesto ederken, polis gruba müdahale etti. 

SIRRI SÜREYYA ÖNDER: "PROJEDE CHP'NİN DE İMZASI VAR"

Tepkiler AK Parti hükümeti üzerinde yoğunlaşırken, BDP'li Sırrı Süreyya Önder ilginç bir ayrıntıyı gündeme getirdi. 

Önder, daha önce Gürsel Tekin'e "CHP Taksim Projesi'ne onay verdi mi?" diye sormuş, Tekin ise; "Vermedi asla. Bana, CHP'de buradaki yapılaşmayla ilgili bir tek oy verildiği tespit edilsin, ben bu siyaseti bırakırım." şeklinde karşılık vermişti.  

ÖNDER: "AKP NE OY VERDİYSE CHP DE O OYU VERMİŞ"

Sırrı Süreyya Önder, projede CHP imzası olduğu iddiasını bugün tekrar dile getirdi.

Önder şöyle dedi: "Bu yapılan iş yayalaştırma projesi kapsamında yapılıyor. Altında da CHP'nin ittifakla 'evet' oyu var". 

Önder, "Gürsel Tekin istifa eder mi?" sorusuna ise, "İstifa etsin iyi olur, memlekete faydalı bir iş yapmış olur." cevabını verdi. 

Önder sözlerine şöyle devam etti: 

"Çıkarsınlar desinler ki, Taksim yayalaştırma projesi gelmiş, biz de CHP olarak red oyu vermişiz desinler. Çıksınlar göstersinler. AKP ne oyu vermişse, CHP'li encümen üyeleri de o oyu vermiş."

Habertürk  TV'nin ulaştığı belgeler ise, CHP'li üyelerin Meclis toplantısına katıldığını doğruluyor.

CHP'Lİ KAYHAN: "BU PROJEDE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

16 Eylül 2011'de, Gezi Parkı'yla ilgili projenin İBB Meclis'ten geçtiği gün. Tutanaklar o günkü toplantıya çok sayıda Meclis üyesinin katıldığını gösteriyor. Ve o toplantıda yayalaştırma projesiyle ilgili konuşmak için CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Fahrettin Kayhan söz alıyor. Tutanaklara göre Kayhan kısa bir konuşma yapıyor ve projeyi desteklediğini açıklıyor:

"Şimdiye kadar İstanbul'u yönetenler tarafından  böyle bir projenin yapılmamış olması hepimiz için bir eksiklik. Bugün böyle bir projenin yapımında emeği geçen herkese CHP grubu olarak teşekkür ediyoruz. Böyle bir proje yapıldığı zaman CHP grubu olarak olumlu oy kullanacağımızı belirtmek istiyorum. "

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER