ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Kasım 2014 Çarşamba 15:30

Taksiciyi öldüren genç ifade değiştirdi

Taksiciyi öldüren genç ifade değiştirdi

Zanlılardan biri daha önce berat eden bir kişinin kendisini azmettirdiğini iddia etti.


Adana’da bir taksi şoförünü öldürdükleri gerekçesiyle müebbet hapse mahkum ve karar Yargıtay tarafından bozulan iki zanlının yeniden yargılanmasına başlandı. 

Adana’da taksi şoförü Mehmet Çınar’ı (35) bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla müebbet hapse mahkum edilen Fırat Mutlu(18) ve Derviş Derviş Karayiğit(18) ile ilgili karar eksik soruşturma nedeniyle bozuldu. Yeniden hakim karşısına çıkan katil zanlılarından Mutlu, "Beni Mahfuz Karakaya azmettirdi." deyince, daha önce beraat eden bar sahibi Karakaya hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 24 Haziran 2010'da Fırat Mutlu ile Derviş Karayiğit, ikinci sırada bulunan taksici Mehmet Çınar’ın aracına zorla müşteri olarak binmek istedi. Bunun üzerine Çınar, iki genci öndeki taksiye yönlendirdi. Bunun üzerine Mutlu ve Karayiğit, taksiciyi bıçaklayıp, kaçtı. Hastaneye kaldırılan Çınar 9 gün sonra yaşamını yitirdi.

Daha sonra yakalanan Fırat Mutlu, Derviş Karayiğit ve azmettiricilikle suçlanan tutuksuz Mahfuz Karakaya hakkında 'İştirak halinde kasten öldürme ve azmettirme' suçundan Adana 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Karayiğit, taksiciyle yaşadıkları tartışma sonunda arkadaşının bıçakla Çınar’a vurduğunu söyledi. Fırat Mutlu ise cinayeti azmettirdiği belirtilen Mahfuz’u tanımadığını, korktuğu için bıçakla vurduğunu belirtti. Bunun üzerine iki sanık için müebbet verilirken, Karakaya beraat etti.

Yargıtay 1.Ceza Dairesi, beraat eden Karakaya'nın sanıklar ve sanıkların yakınları ile telefon görüşmelerinin değerlendirilmeden karar verildiğini gerekçe gösterip, eksik soruşturma nedeniyle kararları bozdu.
Tekrar hakim karşısına çıkan Mutlu ve Karayiğit'in savunmaları bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) sayesinde alındı. Mutlu ise ifade değiştirip, taksicinin öldürülmesi olayını beraat eden Mahfuz Karakaya’nın azmettirdiğini iddia etti.

Vicdan azabı çektiğini anlatan Mutlu, Mahfuz ile taksicinin kavgalı olduğunu belirterek, "Mahfuz telefonla beni arayıp taksiciyi öldürmemi istedi. Daha önce Mahfuz’un bana verdiği haplardan 4-5 tane almıştım. Arkadaşım Derviş ile buluşup taksicinin çalıştığı durağa geldik. Taksici, sıranın kendisinde olmadığını, öndeki araca binmemizi istedi. İnip, parkta tur atıp tekrar taksi durağına yeniden geldik. Taksici küfür ederek kapıyı açtı. Yan tarafta bir şeyler aradığını düşünerek taksiciye bıçakla vurmaya başladım. Beni azmettiren kişi Mahfuz Karakaya'dır. Cezaevine gelen bir avukat olayı üstlenmemi ve Mahfuz'un ismini vermememi istedi. Mahfuz bana para gönderdi. Suçsuz yere yatan Derviş'ten dolayı da vicdan azabı içindeyim." dedi.
Mahkeme heyeti, Mahfuz Karakaya hakkında yakalama kararı çıkarıp, duruşmayı erteledi.








KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER