ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Aralık 2013 Cuma 11:57

Suriyelilerin "soğukla" savaşı


Anadolu Platformu Suriye Koordinatörü Mahmut Kaçmazer, Suriye'de ısınma sisteminin mazot üzerine kurulduğunu belirterek, "Savaş nedeniyle mazot bulunmaz hal aldı. Şu anda hastaneler bile ısınamıyor. Suriyeliler, bir yandan savaşa, diğer yandan da açlık ve soğuğa karşı büyük bir mücadele veriyor" dedi.
Kaçmazer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de soğuk havanın şiddetini artırdığını ve insanların zor durumda hayatta kalma mücadelesi verdiğini anlattı.
Suriye'de yakacak malzeme bulunamadığına işaret eden Kaçmazer, "Suriye'de ısınma sistemi, mazot üzerine kuruluydu. Savaş nedeniyle mazot bulunmaz hal aldı. Şu anda hastaneler bile ısınamıyor. Suriyeliler, bir yandan savaşa, diğer yandan da açlık ve soğuğa karşı büyük bir mücadele veriyor. Sıkıntılar üst düzeye ulaştı. Bununla ilgili elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Kaçmazer, Suriyeli sivillerin kendilerinden battaniye talebinde bulunduğunu ve bunu karşılamak için çalışma başlattıklarını aktardı.
"Gıda da yok zaten ama önceliği ısınmaya verdiler" diyen Kaçmazer, "Hastaneler bile ısınamıyor, hastalar ve yaralılar soğuk içinde tedavi olmaya çalışıyor. Çatışmalar da çok şiddetlendi zaten. İnsanlar hem savaşla hem de soğukla çetin bir mücadele içinde" ifadesini kullandı.
Kaçmazer, acil battaniye talebinin olduğuna vurgu yaparak, şöyle devam etti:
"Acil bir battaniye talebi var. Bu şekilde ısınma ihtiyacını biraz olsun karşılayabiliriz. Biz de Türkiye genelinde bir yardım çalışması başlattık ama savaş uzadıkça duyarlılık azaldı. Şu anda devlet yurtlarında kullanılmayan depolardaki battaniyeleri Suriye'ye göndermek için başvurumuzu yaptık. Resmi kurumlarla görüşmelerimiz sürüyor. İnşallah kısa bir süre içinde ısınma yardımını yapabiliriz. Hiçbir evde soba bulunmuyor. Kalorifer sistemi de mazot olmadığı için çalışmıyor. Bu nedenle hastane dahil hiçbir yer ısınamıyor. Şu anda insanlar ağaçları kesip ısınmaya çalışıyor ama bu da geçici bir çözüm. Acilen yardımların ulaşması gerekiyor."
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER