ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Nisan 2013 Cuma 15:56

Suriye’den geldi, Kayseri’de şifa arıyor

Suriyeden geldi, Kayseride şifa arıyor

Dili büyüdüğü için soluk alıp vermesi zorlaşan Suriyeli Retaj Haj Abdullah, yaşam mücadelesi veriyor.


Dili büyüdüğü için soluk alıp vermesi zorlaşan Suriyeli Retaj Haj Abdullah, yaşam mücadelesi veriyor. Ülkesindeki doktorların ‘büyüdükçe iyileşir’ diyerek tedavi uygulamadığı Retaj Haj, Kayseri’de tedavi altına alındı.

Ülkesinde yaşanan iç savaştan kaçan çok sayıda Suriyeli, Türkiye’ye sığındı. Ülkesinden sağlık problemleri nedeniyle ayrılanlar da var. Doğuştan damar bozukluğu bulunan ve dili kalınlaşarak dudağı sarkan 5 yaşındaki Retaj Haj Abdullah bunlardan birisi. Küçük Retaj Haj, Kayseri Erciyes Tıp Fakültesi Hastahanesi’nde tedavi altına alındı. Annesi Aala ve babası Eymen ile birlikte pazartesi günü Kayseri’ye gelen Retaj Haj, hastanede kapsamlı bir tedaviden geçirilecek. Çocuk hemotolojisi, kulak burun boğaz ve plastik cerrahi doktorları tarafından kontrolden geçirilecek. Büyüyen dili ağzını kapatan ve nefes almakta güçlük çeken Retaj Haj için nasıl bir tedavi uygulanacağı doktorların kendi arasında yapacağı değerlendirme sonunda belli olacak.

2 kızlarının olduğunu belirten anne Aala ve baba Eymen Abdullah, Retaj Haj’ın bu durumuna çok üzüldüklerini söyledi. Suriye’deki doktorların çocukları için ‘büyüdükçe iyileşir’ diyerek tedavi yapmadıklarını aktaran baba Abdullah, “Ama öyle olmadı. Nefes alması gün geçtikçe zorlaştı. Nefes alıp verdiğini gözetim altında tutmak için o uyurken başında nöbet tutuyoruz. İnşallah kızım sağlığına kavuşur. İlgilerinden dolayı Türk doktorlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Tedavi için nasıl bir yöntem uygulanacağına karar vermediklerini belirten Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir de, riskli bir tedavi süreci geçireceklerini ifade etti. Özdemir, küçük Retaj Haj’ı sağlığına kavuşmuş bir şekilde buradan göndermek istediklerini kaydetti. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER