ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Şubat 2014 Perşembe 19:32

Suriye'de muhaliflere kurulan pusu


Suriye'nin başkenti Şam'ın Doğu Guta bölgesinde dün muhaliflere kurulan pusuda öldürülenler arasında ablukadan kaçmaya çalışan hasta sivillerin de olduğu iddia edildi.
İslami Cephe komutanlarından İslam Alluş, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Guta'da abluka nedeniyle ilaç bulmakta zorluk çeken hastaların muhalifler tarafından bölgeden çıkartılmaya çalışıldığı sırada pusuya düşürüldüklerini belirtti.
Muhaliflerin, grubu el Atiyye Gölü çevresinden sınır bölgesine geçirmeye çalıştığı sırada pusuya düşürüldüklerini ifade eden Alluş, Esed'e bağlı güçler ile Hizbullah milislerinin düzenlediği saldırıda hasta sivillerin yanı sıra onlara refakat eden silahlı muhaliflerin de öldürüldüğünü söyledi.
Alluş, pusuda öldürülenlerin sayısının Suriye resmi ajansı SANA'nın dün verdiği gibi 175 olmadığını öne sürerek, ölü sayısının bu sayının altında olduğunu kaydetti.
Suriye İnsan Hakları Örgütü'den (SNHR) yapılan açıklamada ise muhaliflerin, Suriye ordusu ve Hizbullah milisleri tarafından pusuya düşürüldüğü, 70 savaşçının öldüğü, 89 kişiden de haber alınamadığı kaydedildi.
Suriye resmi haber ajansı SANA'nın dün geçtiği haberde, ordu birliklerinin bir istihbaratı değerlendirerek, Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin geçiş noktasına kurduğu pusuda, yaklaşık 175 muhalifin öldürüldüğü iddia edilmişti. Haberde öldürülenlerin İslam Tugayı ve Nusra Cephesi'ne bağlı kişiler olduğu, aralarında Çeçen, Suudi Arabistan ve Katar vatandaşlarının da bulunduğu öne sürülmüştü.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER