ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Mart 2017 Cuma 09:16

Suriye'de muhalifler Hama merkezine yaklaştı

Suriyede muhalifler Hama merkezine yaklaştı

Hama ilinde ÖSO ve diğer rejim karşıtı gruplar, son 3 günde 3 belde ve 13 köyü ele geçirdi Muhalifler, kent merkezinin 3 kilometre yakınına ulaştı


Suriye'nin Hama ilinde, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve diğer rejim karşıtı gruplar, Beşşar Esed rejimi güçlerine karşı başlattıkları saldırılarda ilerlemeye devam ederek, kent merkezinin 3 kilometre yakınına ulaştı.

Muhaliflerin, başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesine saldırı hazırlığı içindeki rejim güçlerini engellemek için Cobar-Kabun hattında 5 gün önce başlattığı operasyona, Hama ilinde destek gelmişti.

Ülkenin orta kesimlerindeki Hama'da önceki gün büyük bir saldırı başlatan ÖSO ve rejim karşıtı gruplar, çok sayıda köyün ve beldenin kontrolünü ele geçirdi.

Hama'da operasyona iştirak eden ÖSO bileşenlerinden Zafer Ordusu'nun (Ceyş el-Nasır) askeri sözcüsü Muhammed Raşid, AA muhabirine internet üzerinden ilettiği ses kaydıyla yaptığı açıklamada, çatışmalarda rejim ordusu ve İran destekli yabancı gruplardan çok sayıda esir aldıklarını söyledi.

Raşid, Hama-Miharda otoyolunda rejim güçlerine ait iki tankı imha ettiklerini, Hırba Hiccama ve Sur kontrol noktalarında 4 tank, çok sayıda mühimmat ve silah deposu ele geçirdiklerini anlattı.

Bölgedeki AA muhabirlerinin aktardığı bilgilere göre de Zafer Ordusu öncülüğündeki muhalifler, Hama’nın kuzey kırsalından kent merkezine doğru ilerleyerek son 3 günde Muardis, Mecdel ve Şizer beldelerinin yanı sıra Hattab, Mecdel, Maarzaf, Belhasan, Kefer Amim, Şiir, Erze, Subin, Hattap, Şelyut, Şizer, Kevkep ve Hırbatul Hicama köylerini aldı.

Hama kırsalında 8 kilometre ilerleyen muhalifler, böylece merkezin 3 kilometre, askeri havaalanının ise 4 kilometre yakınına ulaştı.

Muhalifler dün de stratejik önemdeki Hama askeri havaalanını Grad füzeleri ile vurdukların ve iki savaş uçağını imha ettiklerini duyurmuştu.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER