Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Genel Komutanı Selim İdris, Esed rejiminin kimyasal silaha başvurmasından ciddi endişe duyduklarını söyledi.
Hatay'da Associated Press'in (AP) sorularını yanıtlayan İdris, Suriyeli muhaliflerin rejimin kimyasal silah tesislerini yakından izlediğini, ancak bu silahları kontrol altına alma imkanları olmadığını söyledi.
Köşeye sıkışmış bir Esed'in kendi halkına karşı kimyasal silah kullanmasından "çok korktuklarını" vurgulayan İdris, "uçaksavar silahların temin edilmesi durumunda muhaliflerin rejimi bir ay içinde alt edebileceğini" öne sürdü.
Selim İdris'in, bu ay başında Antalya'da yapılan ve Suriyeli muhalifleri biraraya getiren toplantının ardından ÖSO'nun Genelkurmay Başkanlığına getirildiği bildirilmişti.