ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Temmuz 2013 Cumartesi 17:35

Suriye sınırında çatışma 5 asker yarlandı

Suriye sınırında çatışma 5 asker yarlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri, hudut hattında Suriye’den açılan ateş sonucu 5 askerin yaralandığını duyurdu.


Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye sınırında 19 Temmuz akşam ve gece yarısı devriye görevi yapan Mehmetçiğe ateş açıldığını açıkladı. Açılan ateş sonucunda iki astsubay, bir uzman çavuş ve iki er olmak 5 askerin yaralandığını bildiren TSK, askerlerin hayati tehlikesinin bulunmadığını kaydetti.

Türk Silahlı Kuvvetleri, hudut hattında meydana gelen olaylarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Türkiye-Suriye hududunda, 2’nci Hudut Alay Komutanlığı Kıyıgören Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde saat 17.30'da Asi Nehri kenarı boyunca iki Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA) ile devriye görevi icra edildiği belirtilen açıklamada, sınıra 10 metre mesafede, Asi Nehri'nin Türkiye tarafında içinde mazot olduğu değerlendirilen bidonların tespit edildiği ifade edildi.

Bir TTZA'nın himayesinde, diğer bir TTZA'dan indirilmiş personel tarafından mazot dolu bidonların nehirden çıkarılmaya çalışılırken, Suriye tarafından sık ağaçlıklı bir bölgeden ateş açıldığı vurgulanan açıklamada, “Açılan ilk ateşte bir uzman çavuş ve bir er hafif şekilde yaralanmıştır. Ateşin geldiği Suriye tarafındaki bölgeye piyade tüfeği ve makineli tüfekle karşı ateş açılmış, bölgeye takviye olarak bir Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) daha sevk edilmiştir. Yaralıların tahliyesi esnasında Suriye tarafından pompalı tüfekle ikinci bir ateş açılmış ve açılan ateş sonrasında iki astsubay ve bir er hafif şekilde yaralanmıştır. Bu ateşe de angajman kuralları çerçevesinde ZMA topu, roketatar, uçaksavar, bombaatar ve hafif silahlarla karşılık verilmiş, bölgeden birliklerimiz üzerine ateş edilen su pompası binası ateş altına alınarak tahrip edilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

YARALANAN PERSONELİN HAYATİ TEHLİKESİ BULUNMUYOR

20 Temmuz 2013 saat 01.00'de tahrip edilen söz konusu su pompası binasına 10-15 kişilik silahlı bir grubun yaklaştığının tespit edildiği hatırlatılan açıklama şu şekilde devam etti: “Önce havaya uyarı amaçlı atış yapılmıştır. Uyarı atışından sonra, Suriye tarafındaki silahlı grup tarafından hudut birliği personeline hedef gözetmeksizin 10-15 el ateş açılmıştır. Bu ateşe de angajman kuralları çerçevesinde bombaatar, uçaksavar ve makineli tüfek ile karşılık verilmiştir. Silahlı çatışma sonucunda Suriye tarafındaki saldırganlardan ölü ve yaralılar olduğu öğrenilmiştir. Hafif yaralı olan bir astsubayımızın tedavisi Kıyıgören Hudut Karakolu'nda yapılmıştır. Diğer yaralı dört personelimiz Antakya Devlet Hastanesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Olayda yaralanan personelimizin hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.” 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER