ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Nisan 2013 Cumartesi 14:14

Süper Savcı Gök, ölü bulundu

Süper Savcı Gök, ölü bulundu

Samsun'da görev yapan Cumhuriyet Savcısı Murat Gök, kaldığı Adliye Lojmanları'ndaki evinde ölü bulundu.


Bir süredir karaciğer yetmezliğinde tedavi gören Gök, görev yaptığı İzmir ve Ege Bölgesi'nde AK Parti Hükümeti'nin verdiği özel yetkiyle çok sayıda operasyona imza atmıştı. 2009 yılından bu yana da Samsun'da görev yapıyordu.

İki yıl boyunca Özel Yetkiyle görev yaptığı İzmir Adliyesi'nde, belediyeler de dahil, kamu kurumlarındaki suç örgütlerine yönelik operasyonlarla adını duyuran Murat Gök, Adalet Bakanlığı'nın emriyle yetkileri alınarak düz savcı yapılarak 2009 yılında Samsun'a tayin edildi.

Samsun'da Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan ve özel koruma ile gezen Murat Gök, bir süredir karaciğer yetmezliği, bel fıtığı ve psikilojik tedavi görüyordu.

Bir süre Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Murat Gök, bugün İlkadım İlçesi Adalet Mahallesi'ndeki Adliye Lojmanları'ndaki evinde ölü olarak bulundu. Adliyeden kendisini ziyarete giden mesai arkadaşlarının kapıyı çalması üzerine açan olmayınca çilingir yardımı ile eve girdiklerinde Gök'ün cansız bedeni ile karşılaştı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

SAVCI GÖK TOPRAĞA VERİLDİ

Adliye lojmanlarındaki evinde ölü bulunan Samsun Cumhuriyet Savcısı Murat Gök, vasiyeti üzerine Samsun'da toprağa verildi.

Koruması tarafından dün lojmanında ölü bulunan 41 yaşındaki Gök'ün cenazesi, otopsi için kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak, cenaze töreninin düzenleneceği Büyük Cami'ye getirildi.

Buradaki törene, Gök'ün 13 yaşındaki kızı Edanur, kardeşi Bülent Gök, eski eşi Saadet Hüküm ve yakınları ile Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adalet Komisyonu Başkanı Hüsamettin Otçu, mesai arkadaşları, adliye çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende Edanur Gök'ün, babasının Türk bayrağına sarılı tabutunun başında ağladığı gözlendi.

Gök'ün cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Kıranköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

18 ŞUBAT'TA TABURCU OLMUŞ

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, evinde ölü bulunan savcı Murat Gök'ün bir süre önce hastanede tedavi gördüğünü, lojmanında istirahatini sürdürdüğünü söyledi.

Yeldan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsun Cumhuriyet Savcısı Gök'ün, Adalet Mahallesi'ndeki adliye lojmanlarındaki evinde yalnız yaşadığını belirtti.

Gök'ün karaciğer yetmezliğine bağlı rahatsızlığı olduğunu anlatan Yeldan, şöyle konuştu:

"Savcımız bir süre önce hastanede karaciğer yetmezliği tedavisi görmüştü, lojmanında istirahat ediyordu. Bu yıl 21 Ocak'ta Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatarak tedavi görmeye başlamış, 18 Şubat'ta taburcu edilmişti. 20 Nisan'a kadar raporluydu, evinde istirahat halindeydi."

Lojmana giden korumasının Gök'ün hareketsiz bedeniyle karşılaştığını dile getiren Yeldan, ''Koruması, tek başına yaşadığı lojmanında kanepede hareketsiz vaziyette görüyor. Çağrılan 112 ekipleri, Gök'ün öldüğünü belirliyor. Savcımızın cesedi, otopsi için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı" dedi.

Yeldan, üzüntülerinin büyük olduğunu vurgulayarak, konuya ilişkin adli soruşturma başlatıldığını kaydetti.

SAVCI MURAT GÖK KİMDİR ?

İki yıl boyunca Özel Yetkiyle görev yaptığı İzmir Adliyesi'nde, belediyeler de dahil, kamu kurumlarındaki suç örgütlerine yönelik operasyonlarla adını duyuran Murat Gök, Adalet Bakanlığı'nın emriyle yetkileri alınarak düz savcı yapılmıştı. Gök o dönemde yaptığı açıklamalarda "Yetkilerim alınmasaydı bundan sonra olacaklar olacaktı" açıklamalarıyla gündeme oturmuştu. Gök hakkında, 2010 yılında bir öğretim görevlisine tacizde bulunduğu iddiasıyla dava açılmıştı.

HANGİ OPERASYONLARI YAPMIŞTI?

Murat Gök'ün İzmir'de yaptığı ve 'süper' lakabını almasına neden olan bazı operasyonlar şunlar:

* Barbaros Operasyonu: Kimsesiz çocukların barındığı Barbaros Çocuk Köyü’nde, küçük çocukların tecavüz ve tacize uğradıkları iddiası üzerine gerçekleştirilen operasyonda, içlerinde İzmir İl Sosyal Müdürü, Köyün müdürü, Sosyal Hizmetler uzmanınında bulunduğu 20’den fazla kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Barbaros Köyü’de kapatıldı.

* Volta Operasyonu: Cezaevine uyuşturucu madde sokulduğu, mahkumlardan zorla para alındığı iddiasıyla başlatılan operasyon sonucunda gece yarısı yapılan bir operasyonla gözaltına alınan gardiyanlardan 6’sı tutuklandı.

* Örümcek Operasyonu: Terör örgütü bağlantılı bir çetenin Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki hazine arazilerini yasa dışı mahkeme kararı çıkararak el koydukları tespit edilerek yapılan operasyonda, bir hakim, bir savcı, iki avukat ve bir noterin aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı.

* Hortum Operasyonu: CHP’li olan Urla Belediyesi’nde ihalelere fesat karıştırdıkları ileri sürülen kişilere karşı yapılan operasyonda gözaltına alınan zanlılardan, ilçe belediye başkanı, yardımcısı ve işadamlarından oluşan 7 kişi tutuklandı.

* Arı Kovanı Operasyonu: AK Parti'li Buca Belediyesi’ne yapılan operasyonda, çete oluşturmak, rüşvet almak ve vermek, ihaleye fesat karıştırmak suçlarından 55 kişi gözaltına alındı. Aralarında belediye başkanı ve meclis üyeleri, encümen üyeleri, belediye çalışanlarının bulunduğu 21 kişi tutuklandı.

* Sarmaşık Operasyonu: CHP’li Güzelbahçe ve Değirmendere belediyelerindeki yolsuzluk iddiaları üzerine yapılan operasyonda, 121 kişi gözaltına alındı. İki belediye başkanı, meclis üyeleri, encümen üyelerinin içlerinde bulunduğu 42 kişi tutuklandı.

* Anafor Operasyonu: Ahmet Tekin Baykal, Abidin Bilgin ve Sami Hoştan liderliğindeki mafya örgütlenmesine yönelik özel harekat timleri, Skorsky helikopterlerle gerçekleştirilen 6 kademeli operasyonda, aralarında emniyet müdürü, emniyet amirleri, polis memurları, bazı belediye başkanları, vilayette görevli memurlar ve sanatçı İbrahim Tatlıses’inde bulunduğu 186 kişi gözaltına alındı.61 kişi tutuklandı. Örgütün yaptığı çok sayıda faili meçhul cinayetler aydınlatıldı.

* Okaliptüs Operasyonu: Özcan Deniz’in vurulması eylemi dahil, pek çok çok sayıda öldürme ve yaralama olayını gerçekleştiren çete çökertildi. Aralarında Çeçen Militan Yalçın Şahin’in de bulunduğu 18 kişi silahlar ve uyuşturucu maddelerle yakalanarak tutuklandı.

* Tırpan Operasyonu: CHP’li Çiğli Belediye başkanı ile üyesi olduğu partinin ilçe başkanının vurulması olayı ile ilgili olarak başlatılan operasyonlarda, belediye başkanı ve ilçe başkanının karşılıklı menfaat çatışması sonucunda karşılıklı olarak silahlı adamlar tutarak çete oluşturdukları ve birbirlerini vurdurdukları ortaya çıkarılarak 31 kişi tutuklandı.

* Yengeç Operasyonu: İzmir’de bulunan her iki özel yetkili ağır ceza mahkemesi başkanının da rüşvet karşılığı tutukluları tahliye ettikleri ve rüşvet vermeyenleri tahliye etmedikleri duyumları üzerine başlatılan iki aşamalı operasyonda, her iki ağır ceza mahkemesi başkanı, 21 avukat ve bürokratlarında bulunduğu 27 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Rüşvetin ispatlanabilmesi için 40’a yakın sivil polis avukat cübbesiyle adliyede görevlendirildi. Bazıları cezaevlerine sokuldu. Avukat bürolarına ve kullandıkları otomobillerine dinleme cihazları ve gizli kameralar yerleştirildi. Avukatlar vasıtasıyla menfaat temin ettikleri 20 civarındaki hakim ve savcı hakkında idari soruşturma başlatıldı.

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER