ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ekim 2013 Salı 09:18

Suat Kılıç'tan evli öğrencilere müjde

Suat Kılıçtan evli öğrencilere müjde

Bu hafta Neler Oluyor'un konuğu Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç müjdeyi verdi.


TRT Haber Genel Koordinatörü Ahmet Böken'in sunduğu Neler Oluyor'un bu hafta ki konuğu Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç oldu. Kılıç, Böken'in gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

BURS VE KREDİ MİKTARINI ARTIRACAĞIZ

Burs ve kredi ile ilgili soruya Bakan Kılıç, şu anda 300 bin öğrenciye burs verildiğini belirtti. 1 Ocak'tan itibaren ise 100 bin öğrenciye daha burs verileceğini söyledi.Toplam 400 bin öğrenciye burs verildiğini sözlerine ekleyen Kılıç 1 Ocak'tan itibaren burs ve kredi miktarının artırılacağını ifade etti.

EVLİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ İÇİN AÇILIM YAPACAĞIZ

3-4 ay içerisinde yeni yurtların hizmete açılacağını belirten Kılıç, evli üniversite öğrencileri için açılım yapılacağını söyledi.

"Şu an arkadaşlar ile üzerinde çalışıyoruz. Evli üniversite öğrencileri için yeni bir açılım yapacağız. Barınma ücretini almayalım. Kredi alıyorsa bursa çevirelim. Evli üniversiteli öğrecilerin en azından aile bütçesine katkımız olur."

KILIÇ: DOPİNG BİR ZEHİRLENME SÜRECİ

Doping kullanımı ile ilgili soruya Bakan Kılıç," İşin mevzuatına müdahale ettik. Sporcuların sadece madalyası elinden alınmakla kalınmayacak, ara denetimleri sıklaştırdık. Atletizmde 32 halterde 33 sporcu cezalandırıldı. Doping kullanımında sporcu, antrenör ve kulüp bedel ödeyecek" şeklinde açıklama yaptı.

SİYASİ SLOGAN TRİBÜNÜ BÖLER

Sporda şiddet olayları ile ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç "Tribünde iktidar karşıtı siyasi slogan varsa en az iki katı iktidar yanlısı siyasi slogan olacaktır. Toplumun yüzde 50 oyunu alarak iktidara geldik. Siyasi slogan atarsan taraftar bölünür.Tribünde olay çıkar kimi sahaya atlar. Sonra suçu birbirlerinin üzerine atmaya kalkarlar ama günün sonunda bedeli ödeyen takım olur."dedi.

Kariyer planında belediye başkanlığı olmadığını belirten Kılıç,"Eğer partimin veya Başbakanımın bir emri olursa bu emre karşı boynum kıldan ince" açıklamasında bulundu.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER