ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Kasım 2017 Cuma 10:46

Su, elektrik ve doğal gaz işlemleri e-devlet'ten yapılabilecek

Su, elektrik ve doğal gaz işlemleri e-devletten yapılabilecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka; su, elektrik ve doğal gaz işlemlerin e-devlet'ten yapılabileceğini müjdeledi.


e-devlet hizmeti, yeni özellikler ile kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka; bugün yaptığı açıklama ile su, elektrik ve doğal gaz işlemlerin e-devlet üzerinden yapılabileceğini müjdeledi.

Suat Hayri Aka; "Taşınma işi birden fazla kurumla işinizin olduğu o kurum bu kurum gezdiğiniz hayli zamanınızı alan bir iş. Şimdi devlet işlerini en azından e-devlet üzerinde halledebileceğiniz bir çalışma içindeyiz. Su, elektrik, gaz aboneliklerinin otomatik taşınması. Evrakların digital olarak transferi. İkametgâh vb. ve hatta çocuklarınızın okul kayıtlarının bile siteden yapılabildiği bir sistem. Vergilerin ödendiği mesela. Elbette bunun için yerel yönetimlerden kurumlara kadar herkesin aynı dilde ve dijital konuşması gerekiyor. Bilginin bir merkezde toplanması gerek. Bu da zaman alıyor. Belediyelerin hepsi digitalde bu işleri görmüyor. Farklı farklı sistemlerin birbirine uyumu var sonra. Zaman alacak ama hayata geçtiğinde taşınmalarda bir yerden tüm işlerinizi halledeceksiniz." açıklamasında bulundu.

e-devlet'e gelecek olan yeni özellik ile çok yakında su, elektrik ve doğal gaz gibi abonelikleri e-devlet üzerinden takip edebilecek ve bu abonelikleri üzerinize alabileceksiniz.


 

KAYNAK : Su, elektrik ve doğal gaz işlemleri e-devlet'ten yapılabilecek!

ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER