ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Kasım 2014 Cumartesi 17:16

Şu anda ulaştığımız bir kardeşimiz yok

Şu anda ulaştığımız bir kardeşimiz yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Ermenek'te üç işçiye ulaşıldığı yönündeki iddialara ilişkin, "Şu anda bizim ulaştığımız bir kardeşimiz yok" dedi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karaman Ermenek’te maden kazası yaşanan işletmede yürütülen çalışmalara ilişkin, "Şu anda bizim ulaştığımız bir kardeşimiz yok. Ulaştığımız yer de yok. Her açtığımız su seviyesinde karşımıza yeni bir tablo çıkabilir" dedi.

Bakan Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile beraber açıklamalarda bulundu.

Taner Yıldız, bu gece itibarıyla bazı spekülatif haberlerle karşılaştıklarını, "3 kişiye ulaşıldı, nasıl olacak?" şeklinde ifadelerle karşılaştıklarını belirterek, "Şu anda bizim ulaştığımız bir kardeşimiz yok. Ulaştığımız yer de yok. Her açtığımız su seviyesinde karşımıza yeni bir tablo çıkabilir. O yüzden böyle beklentileri yükseltmek, vatandaşlarımızın ümitleriyle oynamak gerçekçi olmaz, doğru da olmaz. Buna hassasiyet göstermemiz lazım" dedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Temel manada şu anda bu su sevkıyatı devam ediyor. Ama 1 saat sonrasıyla alakalı nasıl bir tabloyla karşılaşacağımızı bilmiyoruz. O yüzden bu manada süre vermemiz de doğru değil, gerçekçi de değil. İşte '3 saat sonra ne olur, 5 saat sonra ne olur?' dediğinizde, çok gerçekçi cevaplar bulamayabiliriz" 

"İşçimizin bir tanesi şu noktada, diğeri de öbür noktada' diye şeyler duyuyoruz. O tabloyu görmeden, suyun arkasını görmeden, böyle bir şey söylemek gerçekçi değil. Bizim görmediğimiz bir konuyu oradaki herhangi birinin söyleyip de onun arkasından gidip, böyle bir haberleştirmeyi de şahsen doğru bulmuyorum" dedi.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER