ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2014 Perşembe 17:06

STK'larından PKK'ya tepki

STKlarından PKKya tepki

Diyarbakır ve Mardin'deki sivil toplum kuruluşu temsilcileri terör örgütü PKK mensuplarınca Silvan ilçesinde gazetecinin kaçırılmasına tepki gösterdi.


Diyarbakır ve Mardin'deki sivil toplum kuruluşu temsilcileri terör örgütü PKK mensuplarınca Silvan ilçesinde gazetecinin kaçırılmasına tepki gösterdi.

Diyarbakır Medya Mensupları Derneği (DİMED) Başkanı Mahmut İrtem, Şeyh Sait Meydanı'nda yaptığı açıklamada, çatışma ortamı olmamasına rağmen gazetecinin kaçırılmasının basın hürriyetine ve tüm gazetecilere yapılmış bir saldırı olduğunu söyledi.

Gazeteci Ali Adiyaman'a yönelik kaçırma eyleminin yarın başka bir gazeteciye de yapılabileceğini ifade eden İrtem, "PKK'nın elinde olan meslektaşımız Ali Adiyaman'ın sağ salim bir şekilde derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz" dedi.

Memur Sen Şube Başkanı Yunus Memiş ise olayın provokasyon amaçlı yapıldığını belirterek, sivil toplum kuruluşlarını bölgedeki gazetecilere yönelik saldırılara karşı tavır almaya çağırdı.

Gazetecinin kaçırılmasını kınayan Özgür Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç da olayın bölgedeki tansiyonu yükseltmeye dönük olumsuz bir etki yaratmasından endişe ettiklerini kaydetti.

Mardin Gazeteci ve Yazarlar Derneği Başkanı Nezir Güneş de dernek binasında yaptığı açıklamada, elinde kalemi ve boynunda kamerasından başka bir şey bulunmayan meslektaşlarının kaçırılmasını kınadıklarını söyledi.

Güneş, kaçırılma olaylarının çözüm sürecinin ruhuna yakışmadığını sözlerine ekledi.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER