ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Aralık 2014 Salı 15:52

Spreyli soyguncu emekli astsubaymış

Spreyli soyguncu emekli astsubaymış

İzmir'in Karabağlar İlçesi'ndeki Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye ait tahsilat veznesini soyan 65 yaşındaki kişi emekli astsubay çıktı.


İzmir'in Karabağlar İlçesi'ndeki Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye ait tahsilat veznesine girdikten sonra elindeki spreyi gösterip, "İçinde benzin var. Dediklerimi yapın yoksa sizi yakarım" diyerek çalışanları etkisiz hale getirdikten sonra 11 bin lirayı alıp kaçan emekli astsubay 65 yaşındaki Z.Ö. yakalandı.

Olay, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin Denizmen Şubesi'nde geçen 10 Kasım'da saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Yeşil bereyle yüzünü gizleyen bir kişi, iddiaya göre elinde spreyi gösterip içinde benzin olduğunu söyleyerek çalışanları tehditle etkisiz hale getirdi. Veznedeki görevlileri de bıçakla tehdit eden şüpheli 11 bin lirayı aldıktan sonra kaçtı.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri, bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını tek tek inceledi ve şüphelinin bir taksiyle kaçtığını saptadı. Ardından taksiye ulaşan polis, şoförün şüpheliyi indirdiği bölgede çalışma yaptı. Buradaki çalışmaların ardından şüphelinin 65 yaşındaki Z.Ö. olduğu tespit edildi. Daha önce suç kaydı bulunmayan ve emekli astsubay olduğu ortaya çıkan Z.Ö., olaydan yaklaşık bir ay sonra İnönü Caddesi'nde yürürken polisler tarafından gözaltına alındı. Z.Ö.'nün elindeki poşette yapılan aramada, sprey şişesi, 2 bıçak ve 2 çakmak da ele geçirildi. 

İfadesinde, suçunu itiraf ettiği belirtilen Z.Ö., borçları nedeniyle böyle bir şeye kalkıştığını söyledi. Emekli astsubay Z.Ö. işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER