ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 23:19

SP'li Başar: Magazin kültürü ile yetişmiş kişilerle sorun çözülmez

SPli Başar: Magazin kültürü ile yetişmiş kişilerle sorun çözülmez


Saadet Partisi(SP) Genel İdare Kurulu Üyesi Nuri Başar, terör sorunun çözümü konusunda oluşturulan ve Türkiye’nin 7 bölgesinde çalışmalara başlayacak olan ‘Akil Adamlar’ topluluğunun magazin kültürü ile yetişmiş kişilerden oluştuğunu iddia etti. Başar, topluluğun içerisinde toplum önderlerinin ve siyasilerin olması gerektiğini söyledi.

    Nuri Başar, SP Samsun İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, terör sorunun çözümü konusunda başlatılan süreci değerlendirdi. Terörün sorunun çözümü konusunda oluşturulan ve Türkiye’nin 7 bölgesinde faaliyet gösterecek olan ‘Akil Adamlar’ topluluğunu eleştiren SP Genel İdare Kurulu Üyesi Nuri Başar, “Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü tehdit eden böyle ciddi meseleye aranan soruna çözüm sağlayacak ‘Akil Adamlar’ topluluğunda yer alacak kişilerin isimleri medyada yer aldı. Bu isimlerin kişilikleri hakkında bir tereddütümüz yok ancak, terör konusu siyasi bir konu olduğu için bu toplulukta siyasetçilerin ve toplum önderlerinin de yer alması gerekiyor. Magazin kültürü ile yetişmiş kişilerin terör sorunun çözümüne katkı sağlayacağına inanmıyorum.“ dedi.

    Terör sorunun çözümü konusunda süreci yönetenlerin uluslararası güçler olduğunu öne süren SP Genel İdare Kurulu Üyesi Nuri Başar, "Başbakan'ın ‘devlet terör örgütü ile masaya oturmaz’ yönünde açıklamaları vardı, kendileri terörle aynı masaya oturdu. 30 bin kişinin katilinin mektubunu görüş almak üzere Brüksel’e götürüldü. Bunlar endişelerimizi tetikleyen nedenlerden sadece birkaçı arasında yer alıyor. Siyasileri bir kenara bırakarak sadece AK Pati’nin zihniyeti ile terör konusunun çözülmesi, çözümsüzlüğün işaretidir. Uluslararası bir soruna bu şekilde çözüm üretmek toplumu kandırmaktan ve PKK’ya yasal statü kazandırmaktan başka bir şey ifade etmemektedir. Bu süreci yöneten uluslararası bir terör örgütü olan siyonizmin tehlikelerine dikkat edilmesi gerekiyor." diye konuştu. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER