ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Aralık 2016 Pazartesi 01:36

Soylu : "Biz dünyanın 10 büyük devletinden birisi olacağız"

Soylu : "Biz dünyanın 10 büyük devletinden birisi olacağız"

Bakan Soylu: "DEAŞ, PKK, FETÖ ile aynı kuvvetle ve aynı güçle mücadele edeceğiz. Arkalarında kim olursa olsun, hangi kuvvet, güç ve anlayış olursa olsun onların hesabını göreceğiz ve defterlerini düreceğiz" "Güzel günler yakındır ve hepimizindir. Çatlasalar da patlasalar da söyleyeceğiz. Biz dünyanın 10 büyük devletinden birisi olacağız"


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "DEAŞ, PKK, FETÖ ile aynı kuvvetle ve aynı güçle mücadele edeceğiz. Arkalarında kim olursa olsun, hangi kuvvet, güç ve anlayış olursa olsun onların hesabını göreceğiz ve defterlerini düreceğiz." dedi.

Bakan Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin ile katıldığı, Mardin Müftülüğündeki toplantı salonunda düzenlenen "Siyaset Akademisi Büyük Güç Türkiye Eğitim Programı"ndaki konuşmasında, AK Parti'nin Türkiye'deki siyasetin kurumsallaşmış en güzel örneği olduğunu söyledi.

- "AK Parti siyasetini milletle yapmıştır"

Siyasetin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını dile getiren Soylu, "Sizin bu siyaset akademisinde yaptığınız, bu Anadolu coğrafyasında on yıllardır tezgahlanan bir oyunu bozmak ve Türkiye Cumhuriyeti'nin özgür, hür, bağımsız ve yarına güçlü bir şekilde ulaşmak için siyaset mekanizmasının ayakları üzerinde duran anlayışını gerçekleştirmektir." diye konuştu.

Soylu, bunu bir vatanseverlik ve kahramanlık olarak değerlendirdiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Sizi ürkütmeye çalıştılar, sizi türlü türlü hilelerle, en çok sevdiğiniz, itina gösterdikleriniz niyetler üzerinden bu ülkede mahkum etmeye çalıştılar. Size, 'Cumhurbaşkanını seçtirmeyiz.', 'Siz kimsiniz, paranın üzerindeki sıfırları atıyorsunuz?' 'Suriyelilere yardım ediyorsunuz.' 'Dünya beşten büyüktür.' diyen Recep Tayyip Erdoğan'a onun yol arkadaşı olarak sahip çıkıyorsunuz.' 'Marmaray'ı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, Osman Gazi Köprüsü'nü, Avrasya Tüneli'ni yapıyorsunuz.' dediler. AK Parti bir medeniyetin sesi, milletin sesidir."

Siyasetin bilgiye, tecrübeye ve ilme dayandığına dikkati çeken Soylu, AK Parti'nin, milletine ve vatandaşına gerçekleştiremeyeceği hiçbir sözü vermediğini aktardı.

Soylu, "AK Parti siyasetini milletle yapmıştır, doğrularla yapmıştır. AK Parti hiçbir dönemde popülist bir anlayış ortaya koymamıştır." şeklinde konuştu.

- "Samimi olacaksınız"

Siyasetin nezaketle, ayağa gitmekle yapıldığını, istişarenin çok önemli olduğunu vurgulayan Soylu, siyasette en önemli hususun çalışmak ve hazırlık yapmak olduğunu anlattı.

Soylu, AK Parti'nin ayakta durmasının en büyük sebebinin, milletin rızasını kazanmak olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Samimi olacaksınız. Bu millet feraset sahibidir. Sizin samimi olup olmadığınızı, söylediğinizin arkasında durup durmayacağınızı bilir. Bugün kıymetli Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın, bunca hücuma, fitne ve fesata rağmen ayakta durmasının en önemli sebeplerinden biri, milletin onda kendisini görmesidir. Samimiyeti, zora düştüğü anda bile hiçbir zaman bu memleketi ele geçirmeye çalışan o dünyanın efendilerine boyun eğmeyeceğini ama milletin önünde eğileceğini millet kendisinde görmüştür."

Milleti ile sadakat içerisinde olan AK Parti'nin bundan yüzyıllar sonra da bu milletle bu kutlu yolculuğuna devam edeceğini dile getiren Soylu, bunun nedeninin AK Parti'nin mayasının sağlam, mayasının millet olması olduğunu ifade etti.

- "Güzel günler yakındır ve hepimizindir"

Soylu, şöyle konuştu:

"Diyorlar ki 'AK Parti'nin içerisinde işte şu kadar FETÖ'cü var.' veya 'niye yok'. Neden FETÖ yok, biliyor musunuz? İlmek ilmek aşağıdan geldiği için. Siyasette gayret göstereceksiniz. Emek ortaya koyacaksınız. Bütün bunlarla birlikte kendinizden, ailenizden, ekonomik durumunuzdan fedakarlık yapmaya çalışacaksınız. Bu FETÖ'nün kitabında yok. Onlar hep istismar ve sömürme üzerine kurdukları kültürle, bu AK Parti içerisindeki anlayışa çok ama çok uzaklık vardır. "

Tüm terör örgütleri ile mücadele edeceklerini, bu mücadeleyi sürdürürken de ekonomik ve sosyal alanlardan da geri kalmayacaklarını belirten Soylu, şunları dile getirdi:

"DEAŞ, PKK, FETÖ ile aynı kuvvetle ve aynı güçle mücadele edeceğiz. Arkalarında kim olursa olsun, hangi kuvvet, güç ve anlayış olursa olsun onların hesabını göreceğiz ve defterlerini düreceğiz. Kıymetli Cumhurbaşkanı'mızın talimatı da budur. Güzel günler yakındır ve hepimizindir. Çatlasalar da patlasalar da söyleyeceğiz. Biz dünyanın 10 büyük devletinden birisi olacağız."

- "Türkiye olmadan Avrupa’nın geleceği inşa edilemez"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin de teröre ve terör örgütlerine karşı gösterilen kararlı ve dik duruş sayesinde, terör belasını bu topraklardan söküp atacaklarını söyledi.

PKK, FETÖ, DHKP-C ve DEAŞ'a karşı çok kararlı bir tutum sergilediklerine işaret eden Şahin, "Ancak bazı Avrupa ülkeleri terör örgütlerini kendilerine yakın ve bazı terör örgütlerini ise sevimli bir şekilde lanse etmeye çalıştığını ve desteklediğini görüyoruz." dedi.

Geçen günlerde Avrupa Parlamentosunun Türkiye ile müzakerelerin dondurulması yönünde bir karar aldığını anımsatan Şahin, "Bu, Avrupa’nın Türkiye’ye karşı samimiyetsiz ve şaşı bakış açısının son ifadesiydi. Avrupa şunu çok iyi bilmeli ki Türkiye Avrupa’nın geçmişinde de vardır, tarihinde de vardır, geleceğinde de olacaktır. Türkiye olmadan Avrupa’nın geleceği inşa edilemez. Türkiye coğrafi, ekonomik, siyasi ve diplomatik olarak Avrupa’nın bir parçasıdır. Türkiye, kapıda bekletilecek bir ülke değildir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından bazı katılımcılara plaket verildi.

İçişleri Bakanı Soylu daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle görüştü.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER