ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Mayıs 2014 Perşembe 08:48

Soma'da ölenlerin sayısı 282 oldu!

Somada ölenlerin sayısı 282 oldu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, hayatını kaybeden madenci sayısının 282'ye yükseldiğini söyledi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da gazetecilere Soma'da yaşanan son durum ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Kurtarma çalışmaları hakkında sabah saatlerinde bir açıklama yapan Bakan Yıldız, maden faciasında ölenlerin sayısının 282'ye yükseldiğini belirtti.

Bakanı Yıldız, hayatını kaybeden 217 işçinin naaşının da ailelerine teslim edildiğini kaydetti.

Yıldız, şunları söyledi:

''Hayatını kaybedenlerin cenaze işlemleri tamamlandı. 212 işçi kardeşimiz ailerine teslim edildi. Belli bir prosüdürle birlikte bu işlemler devam ediyor. 27 madn işçisi kardeşimiz taburcu oldu. Şuana kadar ailelerin metaneti arama kurtarma çalışmaları için yapıcı oldu. Arama kurtarma ekibimiz 500'ü aştı. Bugün itibarıyla çalışmaları zorlaştırmak yerine kolaylaştırmamız lazım. Daha dikkatli olmamız lazım. Buradaki yoğunluğun burada bir gösteriye dönüşmemesi lazım. Böyle bir nezakete herkesin katılması lazım. Bugün itibarıyla 282 işçi kardeşimiz hayatını kaybetti.''

61 YARALININ TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu hastanelerde tedavi gören işçi sayısının 61 olduğunu, yaralılarda olağan üstü bir sağlık sorunuyla karşılaşılmadığını dile getirdi. Müezzinoğlu, tedavisi devam eden hastaların bir kısmının bugün taburcu olabileceğini de sözlerine ekledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ise sosyal hizmetle ilgili çalışmaların devam etiğini, Soma'da bulunan bazı milletvekilleriyle bugün işçi ailelerini ziyaret edeceklerini söyledi. 

KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağındaki facianın ardından dün gece madendeki hava yönünü değiştirmek için ara verilen kurtarma çalışmalarına yeniden başlandı.

Maden içerisindeki gaz tahliye etmek için dün akşam geç saatlerde durdurulan arama çalışmalarına sabah saatlerinde yeniden başlatıldı. Madenci yakınlarının kazanın meydana geldiği bölgedeki bekleyişleri sürüyor. 

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER