ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Mayıs 2014 Cuma 23:23

Soma şehitlerine anlamlı ziyaretler

Soma şehitlerine anlamlı ziyaretler

İki eski first lady ilerlemiş yaşlarına rağmen şehit madencilerin ailelerinin acısını paylaştı.


Soma'da yaşanan facia sonrasında eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal madenci şehitliğini ziyaret etti. Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit de geçtiğimiz günlerde ziyarette bulunmuştu. İki eski first lady ilerlemiş yaşlarına rağmen şehit madencilerin ailelerinin acısını paylaştı.

Manisa’nın Soma İlçesi’nde maden faciasında hayatını kaybeden 301 kişiden 43’ünün defnedildiği Soma Belediye Mezarlığı’ndaki şehitliği ziyaret eden 8’inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın eşi Semra Özal, gözyaşlarına hakim olamadı. Özal, "Günlerdir ağlıyorum. Söyleyecek söz bulamıyorum, bu olayda ihmali olanlar en ağır şekilde cezalandırılsın" dedi.

SEMRA ÖZAL GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Soma’da geçen 13 Mayıs’da meydana gelen faciada 301 kişi hayatını kaybederken, 486 kişi kurtarıldı. Faciada hayatını kaybedenler, toprağa verilirken kabirleri, ziyaret edenler tarafından adeta çiçek bahçesine dönüştürüldü.

43 kişinin mezarlarının Soma Belediye Mezarlığı’nda şehitlik haline getirilen bölüme oğlu Ahmet Özal ile gelen 8’inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın eşi Semra Özal, gözyaşlarına hakim olamadı. Mezarları tek tek gezip dua okuyan Semra Özal, günlerdir gözyaşı döktüğünü kaydetti. Özal, "Bu acıya dayanılmaz. Çok büyük bir felaket. Söyleyecek söz bulamıyorum, bu olayda ihmali olanlar en ağır şekilde cezalandırılsın" dedi. Özal daha sonra beraberindekilerle faciada hayatını kaybedenlerden Sait Karaca’nın İstasyon Mahallesi Temizel Sokak’taki eşi Zeynep Karaca’yı evinde ziyaret etti.

RAHŞAN ECEVİT DE ZİYARET ETMİŞTİ

Eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit de geçtiğimiz gün Madenci Şehitliği’ni ziyaret etmiş, madencilerin mezarlarına karanfiller bırakıp, dua etmişti.

Ankara’dan koruması Serdar Çınar ile Soma’ya gelen Rahşan Ecevit, maden faciasında yaşamını yitiren işçilerin büyük bir bölümünün toprağa verildiği Madenci Şehitliği’ni ziyaret etti. Rahşan Ecevit, madencilerin mezarlarına kırmızı karanfiller bırakıp, dua etti. Rahşan Ecevit, mezarlıktan ayrılırken, "Onlar bu dünyadan bu şekilde ayrılmayı hak etmemişlerdi. Allah’tan rahmet diliyorum. Geride kalanlara başsağlığı diliyorum" dedi.

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER