ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Mayıs 2014 Cumartesi 13:05

Soma faciasında şehit sayısı arttı

Soma faciasında şehit sayısı arttı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız son rakamı verdi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Soma'da son duruma ilişkin bilgiler verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, Soma'daki maden faciasında bugün itibarıyla 301 işçinin cesedine ulaşıldığını bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Yıldız, Soma'daki maden faciasının ardından yer altında en fazla yer altında 3 işçinin olabileceğini, arama faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi.

İŞÇİLER 1600-1700 METREDEN ÇIKARILDI

6 işçinin 1600-1700 metreden çıkarıldığını, birinci bloktaki çalışmaların tamamen bitirildiğini, ikinci blokta da aramaların devam ettiğini anlatan Yıldız, şöyle konuştu:

"14 tespit işimizi inşallah kolaylaştıracaktır. 2 veya 3 tespitten sonra gerçek rakamlarımıza ulaşmış olacağız. Ama son kısımlarda daha ihtiyatlı konuşuyoruz. Çünkü bütün işlemleri bitirdikten sonra maden ocağının tamamı tekrar aranacak ve aile başvurularıyla karşılaştırılacak. Onların defin işlemleri de tamamlanmış olacak."

Çıkarılan 6 cesedin ailelerine gösterilip gösterilmediği yönündeki bir soru üzerine ise Bakan Yıldız, "Ailelerimizden bakanlar var. Açıkçası biz çok tavsiye etmiyoruz. Ama en fazla bu işin otopsi ve DNA testleriyle beraber sağlamlaştırılacağını söylememiz lazım. Vefat eden bütün işçilerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

Madenden arama kurtarma ekiplerinin çıkardığı 6 işçinin cesedi, ambulanslarla Akhisar Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

ÇIKARILAN 15 CESET AKHiSAR DEVLET HASTANESi MORGUNDA

Soma ilçesindeki maden faciasının 5. gününde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Eynez bölgesinde meydana gelen maden faciasının ardından düne kadar girilemeyen iki ayrı bloğa da girilerek buradaki işçiler çıkarılmaya başlandı.

Bugün saat 00.30'dan bu yana maden içerisinden çıkarılan 15 işçinin cesedi ise Akhisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Teşhis edilen 3 ceset de ailelerine teslim edildi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER